Spørgsmål i Brevkassen d. 18.6.2017

Hash på festival og sporingstid?

KategoriAlkoholBedøvende stofferBlandet med alkoholCannabisHashKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkSporingstider
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde20 år

Hej.

Jeg skal på Roskilde Festival hvor jeg også højst sandsyneligt vil indtage store mængder af alkohol og thc. 

Denne ene uge er den eneste uge i løbet af hele året hvor jeg ryger hash (5g. måske?). 
Mit spørgsmål til Jer lyder: hvor længe skal der gå før det aktive THC forsvinder fra min krop? Jeg er en sund og rask pige, og jeg dyrker meget motion i hverdagen. 
Jeg er nemlig meget bekymret for dette, da jeg er meget afhængig af min bil, og jeg skulle nødigt blive stoppet af politiet i den periode jeg stadig vil være påvirket af det aktive stof. 
Politiet tager en spytprøve, så hvor lang tid går der før det ikke kan spores i mit spyt længere.

VH

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej

Tak for dit spørgsmål, som er yderst relevant.

Det er meget svært at sige hvor lang tid du ikke lovligt kan køre bil, da THC'en lagrer sig i fedvævet og kun langsomt bliver forbrændt i kroppen.

Lige nu er loven at der er nul tolerance for THC i blodet. Politikkerne er ved at løsne lidt op, men den nye lov træder formodentlig først i kraft næste år. 

Du skriver at du er meget afhængig af din bil, så hvis det var mig, ville jeg nok enten ikke ryge eller holde en køre pause på 2-8 uger.

Nyd festivalen

Mange hilsner

Morten

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >