Spørgsmål i Brevkassen d. 3.5.2013

hash og angst

KategoriBedøvende stofferCannabisHashNysgerrighedPotPsykisk sygdomSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde28 år

Hej,

Hos mennesker med et følsomt sind kan hashrygning føre til en psykose. Hvordan forholder det sig med angst eller andre sindslidelser?

Jeg lider af angst og for ca. to år siden røg jeg hash for første gang (og har ikke gjort det siden – altså der er ikke tale om langvarig påvirkning). Jeg fik et enormt angstanfald, som ikke ville slippe mig efterfølgende. Det endte med en sygemelding fra arbejde og en periode med voldsom angst og OCD-tendenser. Jeg har det bedre i dag, men i stressede perioder overmandes jeg af angst og til tider tvangstanker, og angsten er konstant i større eller mindre grad.

Mit spørgsmål er, om der kan være tale om en irriversibel skade, fx i det limbiske system, ifm den ene gang jeg røg hash (altså en fysiologisk defekt) eller om det nærmere drejer sig om en psykologisk forværring af angst for angsten? Jeg ønsker at vide det, da jeg er interesseret i om terapi kan have en positiv effekt hvis det drejer sig om en skade ifm med hash-'forsøget' eller om det bare ikke står til at ændres?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

 

Det er ofte psykoser eller noget der ligner som folk spørger til fordi det kan være en voldsom oplevelse men hvis du ser spørgsmålene igennem så vil du se an angst, uro  og depression ofte også forekommer. Jeg lave engang en undersøgelse af folk som havde meget stort misbrug og de havde næsten alle angstproblemer eller depression.

 

Så som du skriver, er mennesker med et følsomt sind i risiko eller med andre ord folk med en følsom hjerne som allerede er i risiko for at få et angstanfald, kan få det udløst af et stof – og det kan ske med alkohol så vel som cannabis.

Jeg ved ikke om du har en skade som ikke kan ”repareres” men det er vigtigt at få den slags behandlet meget hurtigt efter at det sker fordi hjernen har tendens til at låse sig fast i angsttilstanden det du beskriver som angst for angsten 

Så hvis du ikke har fået nogen form for behandling så søg hjælp. Ofte er en kombination af medicinsk behandling og terapi i en kortere periode meget effektivt sammen.

Der er som regel gode muligheder for at blive rask men man er fremover mere sårbar end gennemsnittet, noget man nok er i forvejen.

 

Hilsen

Henrik    

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >