Spørgsmål i Brevkassen d. 25.9.2012

Hash og andre stoffer

KategoriAmfetaminBedøvende stofferCannabisEdiblesFeststofferHashKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunk
kommentar

Spørgsmål fra

Hej, vi er 4 mennesker fra en klasse, der har fået en opgave om hash og andre stoffer. 
Vi vil gerne spørge om:
Bivirkninger- Hvad er bivirkningerne ved Hash, kokain, amfetamin osv.?
Misbrugere- Hvor mange misbrugere findes der ca. i danmark og generelt i verden, og er der kommet flere/færre de sidste 20 år?
Former for indtagelse- vi ved godt man ikke kan ryge alt, så vi vil spørge hvad indtagelsesmetoden er fra stof til stof?
Situationer for indtagelse- Hvor er det at stofferne bliver taget? fester, hovedbanegården, statoils toilet? 
Pushere- Hvor er de, kan de genkendes hvordan går systemet for pusherne?
 
På forhånd tak 😉

 

Bivirkninger- Hvad er bivirkningerne ved Hash, kokain, amfetamin osv.?

Når man har røget hash kan man opleve angst og forestillinger om at være forfulgt, man kan også få kvalme og blive svimmel. Men den vigtigste bivirkning ved hash er nok, at det nedsætter evnen til at lære nye ting og tænke klart. Det uheldige og specielle ved hash sammenlignet med andre rusmidler er, at det påvirker hjernen, meget længe efter man har røget. Man har altså svært ved at lære og tænke klart meget længe efter man har røget hash og ryger man flere gange om måneden, vil hjernen være påvirket næsten hele tiden.

En af de alvorlige bivirkninger ved Kokain og Amfetamin er, at man kan dø, hvis man tager for meget. Man kan også dø af alkohol, men der skal meget større mængder til og man vil typisk blive dårlig og ude af stand til at drikke mere, inden man dør af for meget alkohol. Kokain og Amfetamin er sværere at styre, da man uden problemer kan sniffe eller sprøjte en dødelig dosis.

En almindelig bivirkning ved Amfetamin og Kokain som mange har oplevet er, at de bliver voldelige, irritable og vrede. 

I tiden efter en Kokain eller Amfetaminrus oplever mange en psykisk nedtur, hvor de føler sig deprimerede. 

Der er bivirkninger ved alle stoffer og ofte er bivirkningen den modsatte følelse, af den man gerne ville opleve ved at tage stoffet. Det er, fordi man ved at tage stoffet udtømmer de naturlige depoter af nogle ”behagelige stoffer” i hjernen og når man så mangler disse stoffer, får man det dårligt.

Misbrugere- Hvor mange misbrugere findes der ca. i danmark og generelt i verden, og er der kommet flere/færre de sidste 20 år?

Jeg går ud fra I tænker på stofmisbrugere og ikke alkoholmisbrugere.

Sundhedsstyrelsen angiver et tal på 27.000 stofmisbrugere

Det er et tal Sundhedsstyrelsen har regnet sig frem til ved at se på, hvor mange der dør som følge af stofmisbrug. 

Man kender selvfølgelig ikke alle de stofmisbrugere, der er. Så hvis man møder tal som ikke er præcis 27.000 misbrugere i Danmark, ja så kan tallet godt være rigtigt. 

Det er meget svært at gætte på hvor mange misbrugere, der er i verden. I nogle lande er der flere end i Danmark (fx i Rusland) og i andre lande er der færre misbrugere end i Danmark (fx i Sverige). I lande som Kina, Indonesien og Indien (hvor halvdelen af verdens befolkning bor) er det meget svært at fremskaffe officielle tal for antallet af misbrugere, fordi problemet er meget mere skjult end i vores del af verden, men det betyder ikke nødvendigvis, at disse lande ikke har mange misbrugere. Hvis vi går ud fra at Danmark ligger nogenlunde gennemsnitligt ville der være ca. 30 millioner misbrugere i verden, men dette tal er måske lidt for lavt.

Former for indtagelse- vi ved godt man ikke kan ryge alt, så vi vil spørge hvad indtagelsesmetoden er fra stof til stof?

Man ryger typisk hash, men det kan også spises eller drikkes.

Man sniffer ofte Kokain og Amfetamin, men nogle narkomaner vælger at sprøjte det, det kan dog også ryges fx i form af crack-kokain.

Heroin kan man både ryge og sprøjte.

Ecstasy vil man typisk indtage som piller.

Generelt kan man sige, at jo længere man er ude i sit misbrug, jo oftere vil man sprøjte stoffet ind. 

Situationer for indtagelse- Hvor er det at stofferne bliver taget? fester, hovedbanegården, statoils toilet?

Jo længere man er ude i misbrug og jo oftere man skal have sit stof, jo flere steder vil man indtage det. I begyndelsen vil man typisk indtage stoffet sammen med andre ved festlige lejligheder og være opmærksom på ikke at blive set at andre, der ikke tager stoffer, men jo længere man kommer ud i misbruget, jo mere ligeglad vil man ofte blive og begynder ofte at indtage alle mulige steder. 

Pushere- Hvor er de, kan de genkendes hvordan går systemet for pusherne?

Der er pushere i næsten alle byer i Danmark og det er svært at sige noget om, hvordan man kan genkende dem, men de ligner selvfølgelig ikke Jehovas Vidner ret meget 😉

De fleste sidder bare derhjemme og venter på, at kunderne kommer forbi og køber noget. Andre er mere opsøgende og går rundt i gaderne og kan finde på at spørge, om man vil købe noget, hvis man går forbi.

Håber I kan bruge mine svar.

Søren

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >