Spørgsmål i Brevkassen d. 11.5.2020

Hash

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDEdiblesHashHHCKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

Hej

En af mine venner er begyndt at ryge rimelig meget hash. Og nu her, pga. corona, ryger han stort set hver dag. Jeg ved, han har rigtig mange ting, han går og kæmper med, og desværre er det bare hans måde at løse problemerne. Jeg har prøvet at undersøge lidt omkring stoffet THC, som findes i forskellig grad alt efter, hvilken type cannabis der er tale om. Dette har jeg også forsøgt at forklare ham. Han kan ikke se, nogle negative effekter ved at ryge hash – han siger blandt andet, at det er sundt at ryge hash (fordi han sammenligner det med cigaretter og alkohol), han mener ikke, man kan blive afhængig af hash, og han siger, at man udelukkende kan få en psykose, hvis man gør brug af rottegift for at opløse klumpen (ikke noget, jeg har sat mig ind i, men synes det lyder mærkeligt, hvis det er tilfældet).

Vil jo gerne have, at han er okay. Han er 16 år gammel, og jeg tror virkelig, det kunne få store konsekvenser for ham, hvis ikke han forstår de negative effekter ved hash. Desuden tror jeg ikke, han er klar over, at hans problemer kun forsvinder, når han ryger. De er der jo stadig bagefter, nogle endda værre. Hvad skal jeg sige til ham?

Mvh Anonym

Svar fra rusmiddelekspert Løkke Dee Vium

 

Hej anonym

 

Godt du skriver fordi det er helt klart noget af et dilemma du er landet midt i.

 

Der er mange måder, at håndtere en krise på, som det er når hele landet lukker ned for Corona. Livet bliver anderledes fra den ene dag til den anden og den velkendte dagligdags struktur forsvinder og de udfordringer man går med selv bliver forværret.

 

Desværre er din ven en af dem der har fundet ud af, at få tiden og problemerne til at gå væk ved, at sætte sit forbrug af hash op.
Det giver ham måske, her og nu, en positiv effekt fordi de udfordringer han opleve i sin hverdag ikke vil fylde så meget når han er påvirket, som det vil når han ikke er det.

 

Det betyder ikke, at problemerne forsvinder men blot, at han for en stund kan skubbe dem til side og derved vil han opleve en lettelse. I hverdagen er der jo pt. Måske ikke noget han skal i løbet af dagen. Så han kan sove længe, selv bestemme hvornår han gør hvad, eller om der er opgaver han skubber til næste dag.
Det er desværre med til, at han ikke ser eller oplever de negative effekt som du ser og oplever når du taler med ham.

 

Han vil gerne diskutere holdninger og skadevirkninger, men det er faktisk underordnet fordi stoffet og personerne der bruger dem, er forskellige.

 

Du ser og oplever nogen alarmsignaler som du handler på og det syntes jeg er så fantastisk du gør.
Tag de signaler alvorligt og find en voksen, at dele det med. Det kan være en lærer, en forældre enten til ham eller dig og find sammen med dem ud af, hvor han evt. kan få hjælp til at få en snak omkring stoffer, problemløsninger, og hvad det er for et liv han gerne vil leve i fremtiden.

 

Mange kommuner har et Ungecenter der er god til, at snakke med unge under 18 år som står i forskellige problemstillinger. Nogle kommuner har tilbud om anonym rådgivning til den unges familie og/eller venner der er bekymret for en ung. Måske det være en mulighed for dig at undersøge såda at du også får nogle samtaler om, hvordan det er at være ven, men også at sige fra og passe på dig selv.

 

Ønsker dig alt det bedste.

 

Løkke

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde50 år

passiv rygning

Hej Jeg arbejder på et plejecenter, hvor en beboer ryger hash, han skal lufter ud inden jeg kommer der ind, men tit lugter det også på gangen, skal jeg være nervøs for at jeg kan teste positiv, hvi...
Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >