Spørgsmål i Brevkassen d. 6.2.2017

Har jeg taget varig skade af skunk?

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisEdiblesFuckupsFuckupsHashKrop og sundhedPotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand15 år

Hej. Jeg har inden far det seneste halve år røget skunk 7 gange. Efter at jeg havde et virkeligt dårligt trip for et par uger siden, har jeg besluttet at jeg aldrig vil gøre det igen. Jeg har hørt meget om, at man kan tage varig skade af det, men er jeg er ikke sikker på hvor meget der skal til. Det er noget jeg går og tænker rigtig meget over, og jeg fortryder virkelig at jeg har gjort det.

På forhånd tak.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Skunk er varianter af Cannabis med 4-5 gange højere indhold af THC end der er i almindelig marijuana. Det lyder som en god ide at stoppe når du har fået de faresignaler du har fået.

Hvis du ikke har vedvarende problemer efter dit dårlige trip skal du ikke være bekymret. Der er nogle som beskriver at de har problemer i op til måneder efter et dårligt trip og vi ved at mennesker som er i risiko for at udvikle skizofreni kan udløse sygdommen ved hashrygning.

Så der er forskel på at have et ”dårligt trip” som nok mest kan beskrives som bivirkninger ved at have røget og på at have depression eller paranoide tanker i uger til måneder over til at træde ind i en langvarig psykotisk tilstand.

Jeg opfatter det at man får en negativ effekt som et faresignal som man skal lytte til – det betyder at man er i risiko for at det kommer igen næste gang man ryger og at det kan blive værre.

Vi kender det fra medicinsk behandling hvor vi ser det som bivirkninger men medicin er jo i grunden kemiske stoffer som har en effekt på kroppen og selvom vi har noget der skal virke ét sted finder vi efterhånden ud af at det også har effekt andre steder. Når vi har medicinbivirkninger mister vi lysten til at tage det fordi vi tolker det som farligt men sjovt nok så tolker vi ikke bivirkninger ved andre aktive kemiske stoffer som er købt illegalt på samme måde – her mener vi at det er os selv som er noget galt med for stofferne er jo gode nok.

Men i sidste ende er det det samme med indholdsstofferne i cannabis – når koncentrationen bliver højere så får man også effekter alle mulige andre steder end der hvor det var hensigten. Altså bivirkninger.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >