Spørgsmål i Brevkassen d. 28.5.2013

Gruppepres

KategoriCannabisHashKokainKonkrete bekymringerPårørendePotSkunkTHCVenskab
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand14 år

Hej jeg er en ung dreng på 14 år

Jeg føler mig presset til at tage stoffer, fordi mine venner også gøre. Mine venner spørger hele tiden om jeg vil, og jeg føler at jeg bliver udelukket. Så jeg tænker jeg bare gør det, men jeg ville bare gerne hører hvad konsekvenserne kunne være. Hvad sker der med min krop, og bliver jeg underlig i hoved, btw mine venner ryger tjald og crack.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Du står jo med det problem som rigtigt mange oplever nemlig at nogle af vennerne gør noget som man ikke selv har lyst til.

Men der kan være konsekvenser af at ryge crack på den måde at man kan få alvorlige psykiske problemer både på kort sigt og på langt sigt, det kan du læse om i nogle af de andre spørgsmål som er her på Netstof men der er også langvarige konsekvenser af at ryge både hash og kokain (crack) når man ikke er ældre end du er.

Det er vist i nogle undersøgelser at hvis man ryger når man er i puberteten så fungerer man dårligere som voksen i forhold til hvordan man ellers ville have fungeret. Det betyder at man ender med dårligere uddannelse og dårligere jobs end man ellers ville have fået.

Crack er også et af de mest afhængighedsskabende stoffer så man ender let med at ryge dagligt og der ud over skal det jo skaffes – det er dyrt og ulovligt og bliver man opdaget kommer der let pletter på straffeattesten som gør det svært at få et job.

Når du skriver og spørger så er det jo nok fordi du ikke har lyst til at gøre det samme som de andre fordi du tænker dig om så hold fast i det og hvis de andre udelukker dig af den grund så er det ikke venner alligevel.

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >