Spørgsmål i Brevkassen d. 28.5.2013

Gruppepres

KategoriCannabisHashKokainKonkrete bekymringerPårørendePotSkunkTHCVenskab
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand14 år

Hej jeg er en ung dreng på 14 år

Jeg føler mig presset til at tage stoffer, fordi mine venner også gøre. Mine venner spørger hele tiden om jeg vil, og jeg føler at jeg bliver udelukket. Så jeg tænker jeg bare gør det, men jeg ville bare gerne hører hvad konsekvenserne kunne være. Hvad sker der med min krop, og bliver jeg underlig i hoved, btw mine venner ryger tjald og crack.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Du står jo med det problem som rigtigt mange oplever nemlig at nogle af vennerne gør noget som man ikke selv har lyst til.

Men der kan være konsekvenser af at ryge crack på den måde at man kan få alvorlige psykiske problemer både på kort sigt og på langt sigt, det kan du læse om i nogle af de andre spørgsmål som er her på Netstof men der er også langvarige konsekvenser af at ryge både hash og kokain (crack) når man ikke er ældre end du er.

Det er vist i nogle undersøgelser at hvis man ryger når man er i puberteten så fungerer man dårligere som voksen i forhold til hvordan man ellers ville have fungeret. Det betyder at man ender med dårligere uddannelse og dårligere jobs end man ellers ville have fået.

Crack er også et af de mest afhængighedsskabende stoffer så man ender let med at ryge dagligt og der ud over skal det jo skaffes – det er dyrt og ulovligt og bliver man opdaget kommer der let pletter på straffeattesten som gør det svært at få et job.

Når du skriver og spørger så er det jo nok fordi du ikke har lyst til at gøre det samme som de andre fordi du tænker dig om så hold fast i det og hvis de andre udelukker dig af den grund så er det ikke venner alligevel.

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >