Spørgsmål i Brevkassen d. 21.9.2014

Er jeg afhængig?

KategoriAbstinenserAlkoholBedøvende stofferBlandet med alkoholCannabisDepressionHashPotSkunkStoffer og abstinenser
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

Det er sådan at, jeg er begyndt at ryge en del hash. Først var det kun i weekenderne, så lidt i hverdagen, og så stort set hver dag. Nu vil jeg ikke ryge det så meget mere, da  jeg gerne vil komme videre, da det var noget jeg startede på for omkring et halvt år siden. Dengang havde jeg en stor trang til alkohol, og kunne vågne om natten, og være irriteret fordi jeg havde trang til det. 

Når jeg ikke ryger, føles det som om jeg har et stort hul i brystet. Det forsvinder når jeg ryger, men når jeg ikke gør, bliver det størrer, og jeg bliver deprimeret. Når jeg vågner om morgenen, kan jeg lugte og smage det, og det kommer igen i løbet af dagen. 

Jeg havde en depression dengang, og det var en af mine måder at komme op igen. Men hver gang jeg bliver trist eller ked af det, får jeg lyst til enten at drikke eller at ryge. Jeg kan ikke komme igennem weekenden hvis jeg ikke har været i byen, enten fredag eller lørdag, helst begge dage. 

Er jeg afhængig, eller er jeg ved at blive det?

Svar fra Brevkasserådgiver Brevkasserådgiver

Hej

Tak for henvendelseJ

Du beskriver rigtig godt nogle af de symptomer som man kan opleve med hash rygning. Både når du ikke ryger, men også den virkning hashen kan have ved rygning. Så dine symptomer giver rigtig god mening.
Min erfaring med personer som har haft en depression og som har brugt eller bruger hashen, som et lindrende middel, kan hashen ofte være med til at forstærke de depressive tegn, samt fastholde depressionen.
Hvis dette er dit tilfælde, giver det atter god mening at det er det som hjernen bl.a. husker som et middel, der gjorde det nemmere at holde ud at være i, hvilket også kan være en forklaring på, hvorfor du finder det svært at komme gennem weekenden uden at have været i byen for at drikke eller at ryge.
Du skriver at du ikke kan komme gennem weekenden hvis du ikke har været i byen. Det må bestemt ikke være rart at have denne følelse og jeg kan blot forestille mig at det også kan være en belastning, nu du ønsker at ændre det.

Det kunne godt tyde på at du har en afhængighed af hashen, men måske også af alkohol. I din hjemkommune, kan du finde hjælp til gratis råd/vejledning og behandling. Du kan evt finde kontakt oplysningerne her på Netstof.dk under fanen ”find hjælp”.

Jeg ønsker dig al det bedste og du er velkommen til at henvende dig igen, hvis du har yderligere spørgsmål

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Dreng / mand27 år

Panik angst sertralin og skunk

Hej jeg er en mand på 27 år der får 150mg sertralin mod panik angst hvilket hjælper utroligt meget men jeg har tidligere godt kunne lide at nyde lidt skunk en lørdag en gang i måneden, men det var ...
Se flere spørgsmål >