Spørgsmål i Brevkassen d. 25.9.2012

Er der passiv rygning ved hash?

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashHHCKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkTHC
kommentar

Spørgsmål fra

hej! mit spørgsmål er om man også selv tager skade, hvis folk omkring en ryger hash, jeg mener man er jo nød til at trække vejret – enten gennem næsen eller munden- og passiv rygning er jo også farligt, selvom man ikke selv ryger men bare er i nærheden. 

Spændende spørgsmål

Den canadiske snowboarder Ross Regabliati fik i 1998 frataget sin olympiske guldmedalje, fordi han var blevet testet positiv for hash.

Regabliati påstod, at han var positiv for hash, fordi han havde været passiv ryger til en fest.

Regabliati fik faktisk sin guldmedalje tilbage, men der var vist ikke så mange, der troede på hans forklaring. 

Et firma, der sælger hashtests, skriver følgende på deres hjemmeside: 

Passiv hashrygning har været anledning til megen tvivl og mange spørgsmål. Det er som udgangspunkt ikke muligt at blive positiv på en hurtigtest (50 ng/ml). Antager man, at en person som aldrig har røget før, sidder i et rum hvor der ryges hash, vil denne person få en koncentration på ca. 25 ng/ml (højst), hvilket ikke vil give sig udslag på en test. Har man derimod at gøre med en person som har været i gang med nedtrapning og lige er kommet under de 50 ng/ml, dvs. han er negativ på den almindelige THC-test. Da er en risiko for, at den mængde THC han ’indtager’ ved passiv rygning lagt sammen med den mængde han i forvejen har i kroppen, vil overstige de 50 ng/ml og derved give et positiv udslag på testen. Dog er det kun i en begrænset periode på ca. 6-8 timer. Så et lørdags ’arrangement’ vil ikke kunne give et positivt svar på en test om mandagen. 

Man vil altså ifølge disse oplysninger ved passiv hashrygning højest kunne få halvdelen af den mængde, det kræver for at en test bliver positiv.

Men på den anden side er der ingen tvivl om, at man indtager en lille smule og flere personer har fortalt historier om, hvordan de har følt sig påvirket efter passiv hashrygning. Mange oplever også at røgen generer lungerne på samme måde som ved tobaksrøg.  

Passiv hashrygning er langt mindre skadeligt end ”rigtig” hashrygning, men det er svært at sige noget om, hvor skadeligt passiv hashrygning er, da det også vil afhænge af, hvor ofte man bliver udsat for det og hvor meget røg man indtager, hvilket selvfølgelig kan være meget forskelligt alt efter hvor tilrøget, det lokale man sidder i er. Et godt råd vil derfor være, at man skal gøre, hvad man kan for at undgå at sidde i alt for meget røg. Dette kan undgås ved at holde afstand til de, der ryger, mens de ryger og sørge for at få luftet ud efterfølgende.  

vh. 

Søren

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >