Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Abstinenser

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand

Jeg røg hash for første gang for fire dage siden. En ven og jeg delte en joint. Jeg havde det rigtig godt og rusen var fantastisk. Jeg har ikke røget siden.

De første to dage efter var jeg sløv og bagskæv. Da den følelse så forsvandt, fik jeg en nat med næsten ingen søvn, fordi jeg var meget urolig, drømte meget kraftigt. Næste nat sov jeg fint, fordi jeg havde taget noget hostesaft med sløvende virkning (jeg har været småforkølet gennem hele processen). Så igen i nat kunne jeg dårligt sove for uro. Jeg er svimmel, har hovedpine, er urolig og uoplagt.

Kan det være rigtigt at jeg har det sådan efter kun én gang rygning? Hvor længe vil sådan noget her vare?

-Anders

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Anders

Vi ved at hash som andre stoffer kan udløse en psykotisk tilstand (hashpsykose) hos mennesker der er følsomme. Det du beskriver er ikke en psykose i regulær forstand men i hvert fald en psykisk / fysisk reaktion hvor der er elementer af det.

Hvis man er følsom overfor de negative virkninger af et stof kan denne effekt komme med det samme og den vil normalt klinge af i løbet af en uges tid på samme måde som hvis man ikke tåler en type medicin.

Det kan være et tilfælde at du har det som du har det men hvis det var mig ville jeg holde mig fra det fremover for er du følsom, så vil du sandsynligvis også reagere negativt næste gang.

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >