Spørgsmål i Brevkassen d. 19.11.2018

Diazepam

KategoriBedøvende stofferBenzodiazepinerFuckupsNysgerrighedSporingstider
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand35 år

Hej Jeg har ved en fejl i løbet af dagen taget 4 diazepam alternova 5mg Da jeg fik dem af en ven der sagde det var som som. Smertestillende men tog forkert. Og er nu meget i tvivl om hvornår jeg kan tillade mig at køre bil igen på lovligvis Når jeg Google det finder jeg alt fra et døgn til mange dage. På forhånd tak

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hvis vi som læger udskriver benzodiazepiner (som Diazepam tilhører) skal vi gøre opmærksom på at man ikke må føre motorkøretøjer mens man tager dem.

Man kan ikke sige noget specifikt om hvor længe man er påvirket men generelt så vil man være påvirket længere hvis man har taget dem over nogle dage.

Diazepam omdannes til et andet aktivt benzodiazepin som er op til 5 dage om at få udskilt det halve, så man skal i hvert fald undgå at køre i 6-8 dage efter man har taget den sidste.

Har man taget en enkelt er det kortere tid end hvis man har taget 4 – for de 5 dage er halveringstiden så al medicinen er ikke udskilt efter 5 dage men kun det halve af det indtagne.

Så hovedårsagen til, at der er så mange forskellige oplysninger på nettet er nok at det er meget individuelt hvor meget man kan tåle og at halveringstiden er individuel.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >