Spørgsmål i Brevkassen d. 7.5.2014

blanding af stoffer

KategoriAmfetaminBedøvende stofferBenzodiazepinerFeststofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

hvad kan der ske ved at blande speed og alprox sammen??? jeg ved godt speed får en op og alprox får en til at slappe af/slippe for angst osv…. men er det så farligt/slemt?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Nej umiddelbart lyder det jo meget almindeligt begge dele og begge dele har også været brugt lige netop til at peppe op og til at få ro på. Begge dele har i perioder været nærmest frit tilgængeligt og siden på recept hvilket det jo er endnu – begge dele.

Men problemerne komme når man hører til dem der får bivirkninger. Hvis man forsøger at få en rus på stofferne får man også bivirkninger eller risikerer at det virker for kraftigt.
Alprox er et benzodiazepin og det virker som alkohol så hvis man tager det ved en fest hvor man drikker alkohol bliver effekten af alkohol meget større og man risikerer at komme til skade på grund af at man ikke er i stand til at styre sin motorik eller ender i bevidstløshed eller black-out på meget mindre alkohol end man ellers er vant til at kunne klare.

På lidt længere sigt er benzodiazepiner ret afhængighedsskabende og man får abstinenser hvis man ophører og det samme er tilfældet for amfetamin men abstinenserne er anderledes.

Så det er ikke uden konsekvens at tage de stoffer du nævner hvilket man også kan se hvis man slår op på bivirkningslisten.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde30 år

Cbd m. under 0.2% thc

Hej😊 Jeg har røget hash hver eneste dag i over 15 år, men da jeg fik kørekort, tog jeg en kold tyrker, og jeg har ikke røget hash i 1 år og 4 måneder nu. Forleden dag fortalte en veninde mig om cb...
Pige / kvinde13 år

Min 13-årige datter og risikoadfærd

De sidste to måneder har min datter på 13 sneget ud af huset om natten for, sammen med en veninde, at tage på +18 klubber og hænge ud med en kæreste på 15 år hun har fået, som ryger og sælger hash....
Se flere spørgsmål >