Spørgsmål i Brevkassen d. 7.5.2014

blanding af stoffer

KategoriAmfetaminBedøvende stofferBenzodiazepinerFeststofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

hvad kan der ske ved at blande speed og alprox sammen??? jeg ved godt speed får en op og alprox får en til at slappe af/slippe for angst osv…. men er det så farligt/slemt?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Nej umiddelbart lyder det jo meget almindeligt begge dele og begge dele har også været brugt lige netop til at peppe op og til at få ro på. Begge dele har i perioder været nærmest frit tilgængeligt og siden på recept hvilket det jo er endnu – begge dele.

Men problemerne komme når man hører til dem der får bivirkninger. Hvis man forsøger at få en rus på stofferne får man også bivirkninger eller risikerer at det virker for kraftigt.
Alprox er et benzodiazepin og det virker som alkohol så hvis man tager det ved en fest hvor man drikker alkohol bliver effekten af alkohol meget større og man risikerer at komme til skade på grund af at man ikke er i stand til at styre sin motorik eller ender i bevidstløshed eller black-out på meget mindre alkohol end man ellers er vant til at kunne klare.

På lidt længere sigt er benzodiazepiner ret afhængighedsskabende og man får abstinenser hvis man ophører og det samme er tilfældet for amfetamin men abstinenserne er anderledes.

Så det er ikke uden konsekvens at tage de stoffer du nævner hvilket man også kan se hvis man slår op på bivirkningslisten.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >