Spørgsmål i Brevkassen d. 2.4.2014

benzodiazepin – rohypnol

KategoriBenzodiazepinerKrop og sundhedNysgerrighedSporingstiderViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand24 år

Hej

Her i fredags d. 28/3 blev jeg i min fuldskab tilbudt at prøve en roofie. Jeg takkede dumt nok ja – da jeg skal ha' lavet en drug test. I hvor langtid kan det måles i kroppen? – tror at det var en halv 2mg pille jeg fik.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Ja, Rohypnol eller flunitrazepam er et dumt stof. Ud over at være hurtigtvirkende så omdannes det til en anden type benzodiazepin som har en meget lang halveringstid på over 14 timer så man er påvirket i flere dage efter. Stoffet er blevet fjernet fra de danske apoteker af netop den årsag.
Stoffet er blevet kendt som ”date-rape drug” fordi man bliver meget påvirket når man har drukket og risikerer black-out eller at falde i tung søvn og så kan blive udsat for ting man ikke lige havde tænkt sig.

Det findes i drug-test op til 4 dage efter og i længere tid hvis man tager flere gange.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >