Spørgsmål i Brevkassen d. 6.5.2018

Alkohol og benzoer

KategoriAlkoholBedøvende stofferBenzodiazepinerBlandet med alkoholKrop og sundhedTrivsel i hverdagen
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra60 år

Hej Henrik. Jeg har været på benzoer i Ja,snart 32 år …og da de ikke virker særlig godt mere, begyndte jeg supplere med alkohol,for at fungere i dagligdagen. Det er ca 2 år siden,jeg tog 2 glas dgl og nu er jeg oppe på Max 2 flasker vin dgl, men forsøger holde det nede på ca 5 glas. Men jeg kan ikke styre det mere. Er konstant dårlig og ikke fungerende. Jeg vil ikke indlægges, men gerne have hjælp. Hvad er dit råd og hvor kan jeg gå hen, uden de straks trapper mig ud,af benzodiazepiner? Jeg ønsker nemlig en langvarig udtrap af disse. Mvh Max

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Max

Din historie er velkendt for mig og hører vel ikke rigtigt hjemme på denne side for helt unge men på den anden side kan man jo så også se at det afhængighed af medicin og stoffer kan komme til at vare en stor del af livet.

Det er typisk at benzodiazepiner mister deres effekt og man bliver tilvænnet. Der sker sandsynligvis en ændring af nervesystemet som gør at man bliver rimeligt kraftigt abstinent når man stopper hvis man ikke gør det med forsigtighed. Alkohol og benzodiazepiner virker biologisk i hjernen på samme måde så hvis man mangler det ene kan det suppleres med det andet.
Mange beskriver at bivirkningerne af benzodiazepiner tager til gennem årene så der til sidst ikke er meget andet end bivirkninger tilbage og det gør det lidt kompliceret at have med at gøre når man skal aftrappe.

Jeg tror dog at de fleste misbrugsbehandlere godt ved at man skal bruge noget tid på aftrapning. Min erfaring er at det godt kan styres ambulant i dagbehandling men samtidig er det godt at have et døgnophold i slutningen når man skal afslutte så mange års forbrug.

Så… jeg vil anbefale at søge den lokale misbrugsbehandling eller måske din egen læge til en start. Hvis du og lægen kan finde ud af at starte aftrapning og eventuelt finde ud af om du skal have anden medicin under aftrapningen for at tage abstinenserne så er du et stykke vej.

Mange hilsner
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Pige / kvinde17 år

Min bror er kokain og hash misbruger

hej min storebror har haft et stort stof og druk misbruge. han er kommet ud i noget værre rod med dømbøder så nu bor han hos vores bedsteforældre. vil bare høre om i har nogle hjælpe midler til at ...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >