Spørgsmål i Brevkassen d. 15.1.2013

Afvænning af stofmisbrugere

KategoriAndre stofferHvad sker der når jeg stopperNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde14 år

Hej!

Vi er tre piger der har projektopgave om afvænning af stofmisbrugere. Derfor ville vi være meget taknemmelige hvis du kunne svare på et par spørgsmål:

Hvordan er fremtiden for dem der er kommet ud ad et stofmisbrug? 

Begrænser deres fortid som misbrugere deres evner og muligheder i fremtiden og hvordan?

På forhånd tak!

Svar fra psykolog Eric Allouche

Hej med jer
 
Personer som er kommet ud af et stofmisbrug har en nogenlunde normal fremtid, dog er der nogle ting de skal være opmærksomme på.
Den ene ting er at når man har været misbruger, så har man en større risiko at få et misbrug igen hvis man skulle komme til at tage stoffer en eller få gange igen "bare for at prøve" (ligesom eks. rygere har større risiko for at komme til at ryge hver dag igen hvis de prøver at ryge "selskabeligt"). Derfor skal tidligere stofmisbrugere helst holde sig helt stoffri.
Den anden ting er at man bliver som regel stofmisbruger fordi man har haft alvorlige psykiske problemer som man har forsøgt at løse ved at tage stoffer. Disse psykiske problemer forsvinder ikke fordi man bliver stoffri (næsten tværtimod), og derfor vil disse problemer præge på en mere eller mindre grad disse tidligere stofmisbrugeres fremtid.
 
 
Nej, som udgangspunkt bliver deres evner og muligheder ikke begrænset. Selvfølgeligt er der mange ting som kan virke begrænsende, f.eks. hvordan skal man fortælle en arbejdsgiver at man har været helt ud af arbejdsmarked i flere år og hvad har man så gjort i disse år, eller hvordan man skal fortælle det til en ny kæreste eller nye venner…men med lidt eftertank kan man godt finde på en god måde at fortælle om den persiode, eller finde en god måde at undgå at tale om den periode.
Så, med mindre mar har skaddet alvorligt sin krop eller hjerne, eller at man har stiftet en stor gæld, så er der intet i selve misbruget som begrænset en eks.misbrugers fremtid.
 
Jeg har således mødt tidligere misbrugere som har fået høje uddannelser og et helt normalt liv ( hvad det end betyder…).
 
God arbejdslyst
Eric

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >