Spørgsmål i Brevkassen d. 29.3.2020

Træt efter amfetamin = ADHD?

KategoriAmfetaminFeststofferNysgerrighedPsykisk sygdomViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde20 år

Hej:)

Jeg har længe tænkt på, om jeg har ADHD. Her i sidste weekend tog jeg amfetamin med en veninde. Det skal lige siges, det var 2. gang jeg prøvede at tage stoffer, og det er ikke noget, jeg tænker at gøre igen. Jeg plejer at være ude til kl. 7 om morgenen uden problemer, men denne gang var jeg helt færdig ved 4-tiden og fald i søvn selvom jeg intenst prøvede at forblive vågen. Min veninde, som havde taget lidt mindre end mig, kunne slet ikke sove og var vågen hele natten. Det var først efter et par dage, det gik op for mig, at det måske var underligt, jeg blev så mega træt. Jeg kunne også mærke, jeg følte mig mere ædru og fokuseret efter at ha’ taget det, men sådan har jeg hørt, det er for alle. Hvad tænker I? Hvordan kan det være, jeg blev så træt? Jeg har i lang tid tænkt over, hvorfor jeg mon er så dårlig til at koncentrere mig og færdiggøre opgaver og hvordan i al verden folk hører og husker alt hvad læren siger. Det ville derfor være rart endelig at finde grunden til det. Jeg håber virkelig, I kan give mig et bedre svar end diverse google søgninger og hjemmelavede youtubefilm!

Hilsen A

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Først og fremmest skal er det vigtigt at sige at en enkelt oplevelse ikke er bevis for ret meget. ADHD har været i fokus i en del år efterhånden og det kan være naturligt at man tænker at når man synes at man er dårlig til at koncentrere sig om skoleopgaver så må det være en fejl i hjernen og så har man nok ADHD.

Men der kan være mange grunde til at man er ukoncentreret. En af de største er, at i puberteten sker en af de største fysiske ombygninger af hjernen i hele ens levetid. Man er forstyrret af følelser, væksthormoner og kønshormoner og man bliver hurtigere træt og ukoncentreret.

Alle stoffer, inklusive alkohol og tobak, har forskellig effekt alt efter hvornår man tager dem og hvordan man har det når man gør det. Så er man træt og nedtrykt kan det blive værre mens man kan blive endnu mere opstemt hvis man er det i forvejen.

Men tilbage til ADHD så er det en måde at fungere på som er medfødt og som har givet problemer hele livet – det er en af betingelserne for diagnosen at der afrapportering været problemer i barndommen.

Så jeg kan ikke sige om du har ADHD eller ej på baggrund af en enkelt indtagelse af amfetamin uden at vide meget mere om dig og det at du har reageret på en bestemt måde én gang er ikke nogen diagnose.

Mange hilsner
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >