Spørgsmål i Brevkassen d. 6.2.2013

Hash og Amfetamin – Vil vide mere.

KategoriAmfetaminBedøvende stofferCannabisHashKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde15 år

Hej. 

Jeg ryger hash dagligt, og har prøvet amfetamin.. Det jeg gerne vil vide er hvordan hjernen reagere på disse rusmidler? Hvad sker der oppe i hjernen når stoffet indtages? Hvorfor påvirkes man? Og hvorfor får man den påvirkning?

Tak på forhånd 🙂

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Grundlæggende ændrer stofferne på den måde din hjerne modtager information fra omgivelserne og de påvirker forskellige dele af hjernen på forskellig måde.

Pandelapperne, for eksempel, bliver lidt dårligere til at træffe beslutninger og meget ofte bliver man ligeglad med det som man ellers ikke er ligeglad med når stofferne ikke er der.

I belønningssystemet påvirker stofferne på den måde at de direkte giver en opfattelse af at de er noget af det bedste man kan foretage sig.

Så det at være lidt ligeglad og ikke så godt i stand til at træffe beslutninger kan jo medføre at man ikke får gjort tingene som man skal. Hvordan stofferne virker præcist kan man se mange steder på nettet, for eksempel her:

http://www.rck.kk.dk/faktaomrusmidler/hash

http://www.ungrus.dk/facts_hash.html 

http://www.nida.nih.gov 

http://www.sst.dk/publ/Publ2006/CFF/Stoflex/Stoflex.pdf

http://www.sfn.org/index.cfm?pagename=brainfacts

Hjernen vil forsøge at komme tilbage til normaltilstanden så efter nogen tid er der som regel ikke den samme effekt som der var første gang og der skal mere til for at få en effekt.

 

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >