Spørgsmål i Brevkassen d. 6.2.2013

Hash og Amfetamin – Vil vide mere.

KategoriAmfetaminBedøvende stofferCannabisHashKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde15 år

Hej. 

Jeg ryger hash dagligt, og har prøvet amfetamin.. Det jeg gerne vil vide er hvordan hjernen reagere på disse rusmidler? Hvad sker der oppe i hjernen når stoffet indtages? Hvorfor påvirkes man? Og hvorfor får man den påvirkning?

Tak på forhånd 🙂

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Grundlæggende ændrer stofferne på den måde din hjerne modtager information fra omgivelserne og de påvirker forskellige dele af hjernen på forskellig måde.

Pandelapperne, for eksempel, bliver lidt dårligere til at træffe beslutninger og meget ofte bliver man ligeglad med det som man ellers ikke er ligeglad med når stofferne ikke er der.

I belønningssystemet påvirker stofferne på den måde at de direkte giver en opfattelse af at de er noget af det bedste man kan foretage sig.

Så det at være lidt ligeglad og ikke så godt i stand til at træffe beslutninger kan jo medføre at man ikke får gjort tingene som man skal. Hvordan stofferne virker præcist kan man se mange steder på nettet, for eksempel her:

http://www.rck.kk.dk/faktaomrusmidler/hash

http://www.ungrus.dk/facts_hash.html 

http://www.nida.nih.gov 

http://www.sst.dk/publ/Publ2006/CFF/Stoflex/Stoflex.pdf

http://www.sfn.org/index.cfm?pagename=brainfacts

Hjernen vil forsøge at komme tilbage til normaltilstanden så efter nogen tid er der som regel ikke den samme effekt som der var første gang og der skal mere til for at få en effekt.

 

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Dreng / mand27 år

Panik angst sertralin og skunk

Hej jeg er en mand på 27 år der får 150mg sertralin mod panik angst hvilket hjælper utroligt meget men jeg har tidligere godt kunne lide at nyde lidt skunk en lørdag en gang i måneden, men det var ...
Se flere spørgsmål >