Spørgsmål i Brevkassen d. 1.2.2018

Emma og fuld narkose

KategoriAmfetaminFeststofferKrop og sundhedMDMANysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde19 år

Det er torsdag i dag og jeg vil rigtig gerne tage noget Emma/mdma eller amfetamin i morgen fredag, fordi min veninde har fødselsdag. Jeg skal dog opereres på tirsdag og have fjernet mine mandler. Derfor skal jeg i fuld narkose. Er det meget dumt og farligt at tage noget, når der kun vil være 3-4 dage imellem jeg har taget noget, til jeg så skal i narkose? Og hvis jeg gør det, er det Så noget jeg skal fortælle lægen om?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Jeg skal beklage at du ikke har fået svar før nu – jeg håber at det hele er gået godt. Er par kommentarer får du alligevel.

Jeg kan jo ikke anbefale at nogen tager illegale stoffer og som vi har set i denne måned så kan man en gang imellem få stoffer som er alt for kraftige og har meget negative følger eller bare tage alt for meget uden at vide det.

Jeg vil anbefale at man holder sig fra stimulanser – men hvis man tager det alligevel skal man sikre at der er nogle dage inden man skal i narkose. Stimulanser af enhver art kan medføre rytmeforstyrrelser af hjertet og have psykiske følger som er uheldige når man skal i narkose – det kan være forholdsvis sikkert hvis man kender dosis men der bør være nogle dage så man ikke får problemer under narkosen. Der ud over er der som regel ikke nogen alvorlige langtidseffekter af et enkelt indtag
 
Jeg er blevet opmærksom på, at på det seneste så er folk nu begyndt at anbefale meget høje doser til hinanden (10-20 gange den vanlige rus-dosis) og det kan jeg kun advare meget skarpt imod. Det at folk dør af en høj dosis MDMA er kendt i forvejen og skyldes et kollaps af hjerte-kredsløbet med skader på hjernen og organerne til følge.

MDMA har nok fået stempel som et ufarligt feststof men det er meget kraftigt virkende på hjernen og kroppen generelt og i de megadoser vi har set det så kan det altså være dødeligt!

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >