Spørgsmål i Brevkassen d. 11.12.2023

Elvanse og stoffer

KategoriAmfetaminFeststofferMedicinNysgerrighedRitalinSelvoptimeringViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde24 år

Hej. Jeg er lidt nysgerrig ift. hvis man får elvanse pga ADD (40/50mg), og hvis man er i byen og drikker, og samtidig tager lidt amf./kokain.. hvordan ift den medicin man får? Vil effekten af medicinen, alkoholen eller stofferne blive øget og er chancen for at få en overdosis højere eller hvordan? Vil det svare til at jeg får en højere dosis af min medicin? Er det bedre at springe medicinen over den dag?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Elvanse er en medicintype som omdannes til amfetamin i kroppen så hvis du har taget Elvanse og tager mere amfetamin oveni vil du få en stærkere effekt og samtidig noget som kan vare længere og give flere bivirkninger som for eksempel hjerteproblemer, hukommelsesproblemer og stofpsykose.

Så ja – det vil svare til at du tager en meget højere dosis af din medicin men måden man doserer ritalin og amfetamin på til ADHD er at give lige netop den mængde som stimulerer tænkning og interesse. Når man tager meget store doser som rusmiddel er det helt andre systemer i hjernen som stimuleres med de bivirkninger det fører med sig.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Dreng / mand27 år

Panik angst sertralin og skunk

Hej jeg er en mand på 27 år der får 150mg sertralin mod panik angst hvilket hjælper utroligt meget men jeg har tidligere godt kunne lide at nyde lidt skunk en lørdag en gang i måneden, men det var ...
Se flere spørgsmål >