Spørgsmål i Brevkassen d. 16.6.2021

Burde jeg opsøge læge?

KategoriAmfetaminFeststofferKonkrete bekymringerKrop og sundhedPsykisk sygdom
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde18 år

Hej

For 5 år siden tog jeg min 1 streg speed, ligesiden har jeg været total hooked. Jeg har altid kunne holde det til weekendt/fest/hygge ting. Men der jeg flyttede hjemmefra tog det overhånd. Fordi jeg flyttede meget langt hjemmefra alting. Jeg har altid været omkring mennesker, lige pludselig var jeg alene uden og kende nogen. Der jeg så festede med mine venner i byen jeg er opvokset, følte jeg mig slet ikke ensom. Jeg var rolig, glad og faldt ned overskud. Så som man nok kan gætte sig til så stoppede jeg ikke der festen gjorde. 

Det længste jeg har været clean siden er 4 dage og det er kun når jeg løber tør. Jeg har ikke i sinde at stoppe. Jeg har nedture, som alle andre hvor jeg bare vil stoppe og sådan men når jeg ikke er i nedtur efter søvn, så starter jeg forfra. Med speed har jeg fundet ud af jeg har svært adhd.

Nu til mit spørgsmål, jeg har taget speed stort set hver dag i 1 år. I forskellige mængder. Jeg spiser og sover hver dag som alle andre mennesker. Men jeg er begyndt og få blå hænder og fødder. Bumser på benene og blå mærker alle steder. Nogengange kan jeg godt føle der nærmest er toget for halvdelen af mit øje. Er det nogle farlige symptomer?

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej 

Tak for din mail.

Jeg vil råde dig til at opsøge din læge hurtigst muligt. For at han/hun kan stille den rette diagnose er du nødt til at fortælle at du tager stoffer i de mængder du gør.

Og ja det er farlige symptomer du udviser.

Når du har fået konstateret ADHD så er der mulighed for at få den medicinsk behandlet, måske det kan hjælpe dig med at drosle dit forbrug af speed ned..

Håber det bedste for dig..

Mvh

Morten

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >