Spørgsmål i Brevkassen d. 16.6.2021

Burde jeg opsøge læge?

KategoriAmfetaminFeststofferKonkrete bekymringerKrop og sundhedPsykisk sygdom
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde18 år

Hej

For 5 år siden tog jeg min 1 streg speed, ligesiden har jeg været total hooked. Jeg har altid kunne holde det til weekendt/fest/hygge ting. Men der jeg flyttede hjemmefra tog det overhånd. Fordi jeg flyttede meget langt hjemmefra alting. Jeg har altid været omkring mennesker, lige pludselig var jeg alene uden og kende nogen. Der jeg så festede med mine venner i byen jeg er opvokset, følte jeg mig slet ikke ensom. Jeg var rolig, glad og faldt ned overskud. Så som man nok kan gætte sig til så stoppede jeg ikke der festen gjorde. 

Det længste jeg har været clean siden er 4 dage og det er kun når jeg løber tør. Jeg har ikke i sinde at stoppe. Jeg har nedture, som alle andre hvor jeg bare vil stoppe og sådan men når jeg ikke er i nedtur efter søvn, så starter jeg forfra. Med speed har jeg fundet ud af jeg har svært adhd.

Nu til mit spørgsmål, jeg har taget speed stort set hver dag i 1 år. I forskellige mængder. Jeg spiser og sover hver dag som alle andre mennesker. Men jeg er begyndt og få blå hænder og fødder. Bumser på benene og blå mærker alle steder. Nogengange kan jeg godt føle der nærmest er toget for halvdelen af mit øje. Er det nogle farlige symptomer?

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej 

Tak for din mail.

Jeg vil råde dig til at opsøge din læge hurtigst muligt. For at han/hun kan stille den rette diagnose er du nødt til at fortælle at du tager stoffer i de mængder du gør.

Og ja det er farlige symptomer du udviser.

Når du har fået konstateret ADHD så er der mulighed for at få den medicinsk behandlet, måske det kan hjælpe dig med at drosle dit forbrug af speed ned..

Håber det bedste for dig..

Mvh

Morten

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde25 år

Steoider, coke og cannabis

Hej, jeg har et spørgsmål som pårørende.. Situationen er den, at min kæreste har et cannabis misbrug, har taget steoider on/off i et år og stoppede med dem slut 2023 samt haft et coke misbrug i 1 å...
Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >