Spørgsmål i Brevkassen d. 21.3.2020

Amfetamin lammelse?

KategoriAmfetaminFeststofferFuckupsKonkrete bekymringerKrop og sundhed
Se svar
1
1 kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand32 år

Hej, jeg har i natten til i forgårs været på amfetamin i lidt over 24 timer non stop. Jeg er psykisk syg og det er desværre den eneste måde jeg kan "flygte" på. Jeg skriver fordi rusen nu har fortaget sig og jeg er i nedturen, den er aldrig slem for mig… hvorfor ved jeg ikke. Men jeg er følses løs/lammet fra storetåen på højre fod og til under mit knæ, det startede i foden men det som om det langsomt breder sig! Jeg har ikke ondt, det føles bare som om at benet sover…Jeg havde i første omgang en ambulance ude fordi jeg trode det var en blodprop, men det sagde de det ikke var for så ville mit ben gøre ondt. Men de havde heller ikke et bud på hvad det kunne være, men at de godt ville tage mig med til overvågning men at det var efter eget valg pga. Corona virussen… Jeg takkede nej, da jeg ville se hvordan det udviklede sig da jeg tænkte det var mangel på søvn og overbelastning… men nu har jeg sovet og det er IKKE gået væk. Jeg har også snakket med læge vagten af 3 omgange i løbet af i nat, de mente ikke det var så alvorligt igen. Undskyld mig, ja jeg har selv valgt at tage de her stoffer, var det dumt? Ja det tror jeg på… burde jeg få noget hjælp når jeg her om det? Det burde jeg Ja… Jeg aner ikke mine levende råd… Jeg sidder her med en følses løs/lammet fod som er kold og er pisse bange for der skal gå celledød i den… Hvad gør jeg, Er det normalt, og har i/Du oplevet noget lignende før.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Jeg har ikke hørt præcist om et tilfælde som det men for en del år siden var der en som spurgte til lammelser i ansigtet som fortog sig efter kort tid. Der i videnskabelige artikler beskrevet lammelser efter stimulanser som kokain og amfetamin som kan skyldes at man mister kalium i kroppen under en hård tur med stimulans.

Det er meget lidt som er skrevet om det men det ser ud til at det kan ske hvis man i forvejen har en arvelig sygdom som gør at man har tendens til at mangle kalium.
Der ud over kan lammelser, især i benene komme fordi man har sovet meget tungt efter en rus-tur og har klemt på en nerve. Normalt vil den slags fortage sig igen over nogle uger.

Hvis det ikke langsomt bliver bedre i løbet af en uges tid ville jeg få det undersøgt nærmere.

Hilsen
Henrik  

1 kommentar

Jesper

Kan amfetamin misbrug give muskelskader/lammelser.?
Jeg er helt bekendt med de Alm bivirkninger.
Jeg har 2 venner der er mangeårige amfetamin misbrugere.
Det har begge fået en næsten lam skrumpe arm.
Obs de indtager stoffer gennem næste.

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >