Spørgsmål i Brevkassen d. 30.10.2021

Mave/tarmsystemet ved indtagelse af alkohol

KategoriAlkoholKrop og sundhedNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Hvad er det sådan helt konkret, der sker med mave/tarmsystemet, når man drikker alkohol? Jeg oplever nemlig, når jeg har drukket rigeligt alkohol, at jeg næste dag næsten ikke har appetit til at spise noget, og når jeg så spiser, får jeg akut diarré, ofte før jeg overhovedet har spist færdig. Det varer kun i 1 dag med akut diarré men afføringen er ofte stadig blød et par dage efter jeg har drukket alkohol.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det afhænger jo noget af den mængde man indtager, hvordan det virker på maven og tarmen. En lille mængde alkohol sætter gang i mavesækken så den hurtigere tømmes mens store mængder alkohol gør at det går langsommere samtidig med at man danner mere mavesyre.

Alkohol påvirker tarmbakterierne og tarmens bevægelser så man får diarré og optager mad dårligere. Det genopretter sig når man holder op med at drikke men der er en periode med tynd mave.
Der er en masse effekt på lever og de andre indre organer men forklaringen på din tynde mave er direkte påvirkning af tarmen.

Hilsen
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >