Spørgsmål i Brevkassen d. 24.1.2013

Alkoholpsykose?

KategoriAlkoholBlandet med alkoholForældreFuckupsKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde50 år

Hej !

Min søn har haft et alvorligt black out ifm. indtagelse af alkohol. Det var så voldsomt at han gik helt amok på sine omgivelser og troede der var nogen der var efter ham. Han slog og sparkede om sig og var som et vilddyr at se på. Politiet måtte hente ham og jeg tør ikke tænke på hvad der kunne være sket hvis ikke han var blevet stoppet……..

Næste dag kunne han intet huske om forløbet og angrede dybt det han havde gjort og har nu meddelt, at han aldrig vil drikke igen.

Nu er mit spørgsmål: Er dette en alkoholkpsykose han har haft der er opstået ifm. med de store mængder af spiritus (øl+snaps) han indtog?

Hvis ja, kan han og vi så være sikker på, at det ike kommer igen, med mindre han drikker alkohol?

Det skal siges at han altid har haft et normalt forhold til alkohol og aldrig har været afhængig af at skulle drikke.

På forhånd tak for svaret.

Venlig hilsen en bekymret Mor.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Hvis man indtager meget alkohol på kort tid kan man komme til at gå i black-out. Det behøver ikke at være enorme mængder men dog så man får en høj promille forholdsvis hurtigt.

Ved black-outet er har personen efterfølgende ingen hukommelse for hvad der er sket fordi langtidshukommelsen er mere eller mindre slukket for en periode. Der er altså ikke tale om at man er bevidstløs eller falder omkuld men man har typisk en anden adfærd end man normalt har og de hæmninger man har, er også ofte væk. Man har tidligere ment at black-out hang sammen med en større risiko for alkoholisme men det er ikke vist senere.

 

Til gengæld viser dét at man har haft et tilfælde af black-out at man har lettere ved at få det igen så mit råd i denne sammenhæng er ikke at din søn bliver afholdsmand med mindre han virkelig ønsker dét men blot at han passer på med at drikke for meget for hurtigt og det betyder nok at han skal holde sig fra spiritus i større mængder men holde sig til en enkelt snaps til silden og øl for resten.

 

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
20 år

Thc og kokain i spyt test

Hej, jeg blev i dag stoppet i bil og skulle tage en spyt test. Den viste så positiv på kokain og thc, jeg havde taget kokain i går, men jeg delte kun 0.4 gram med en ven. Men for 2 dage siden var v...
Se flere spørgsmål >