Abonnér på netstof.dk

Vil I nå flere unge i risiko for at udvikle et misbrug, eller overforbrug af rusmidler? Vil I have et professionelt, digitalt tilbud til dem? Og vil I styrke jeres behandlere og andre faggrupper i moderne, online rådgivningsmetoder? Så meld jer ind i Netstof-familien nu!

Hvis I ikke har et kvalificeret digitalt tilbud I kan henvise jeres unge til, overlader I dem til tilfældige, tendentiøse hjemmesider – der primært italesætter stoffernes positive virkninger. Heldigvis er Netstof.dk nemt at blive en del af for jer som kommune.

Netstof er Danmarks førende online rusmiddelrådgivning. Siden er drevet af et unikt samarbejde mellem Center for Digital Pædagogik, Rusmiddelcenter Slagelse og ikke mindst 33 medlemskommuner, der gennem en abonnementsordning sikrer sitets mission.

På Netstof tilbyder vi anonym rådgivning og information til unge mellem 15 og 24 år, der er i risiko for at udvikle et behandlingskrævende forbrug/misbrug. Netstof.dk er også for pårørende – for forældre, kærester og venner, som typisk er bekymrede og gerne vil vide, hvordan de bedst kan hjælpe. 

Med mere end 270.000 besøgende om året taler succesen for sig selv.

Netstof.dk er en vigtig platform

Stoffer og misbrug kan være vanskelige, konfliktfyldte og følelsesladede emner at tale om med andre. Den digitale platform gør det muligt at tilbyde absolut anonymitet, og gør dermed de svære emner mindre farlige at tale om. 

Udover at være en anonym rådgivningsportal er netstof.dk også en vidensbase med artikler og åbne anonyme debatfora, hvor unge deler erfaringer med hinanden uden voksnes indblanding, men med pædagogisk moderation i det omfang, det er nødvendigt.

Platformen er formidlet og overvåget af fagpersoner, der arbejder med rusmiddelbehandling eller forebyggelse i kommunerne. Hjemmesiden trækker på viden og erfaringer fra behandlere og rusmiddelkonsulenter fra hele landet, og bliver løbende opdateret med ny viden. Af samme grund benyttes netstof.dk også flittigt af skoleelever i forbindelse med opgaveskrivning om rusmidler.

"Netstof bliver også brugt til, at unge er inde og kigge på de andre unges svar og spørgsmål. På den måde kan de unge spejle sig i hinandens oplevelser. Det er jo virkelig forebyggende.."

- Helle Cold Larsen, brevkasseredaktør på netstof.dk, Roskilde Kommune

Bak op ved at tegne abonnement

Siden drives af Center for Digital Pædagogik og Rusmiddelcenter Slagelse. Netstof har i perioden fra 2012-2015 fungeret som et projekt under Socialstyrelsen. I løbet af projektperioden tilsluttede 90 kommuner sig som en del af samarbejdet, der i perioden var omkostningsfrit. Fra 2016 er Netstof finansieret via en kommunal abonnementsordning, og foreløbig sikrer 33 medlemskommuner, at alle unge i landet kan finde Netstof når de leder online efter svar på deres spørgsmål om rusmidler.

Vi leder hele tiden efter flere medlemskommuner for at sikre Netstof som en unik platform, hvor vi fortsat kan tilbyde kvalificeret information til og dialog med de unge samt dele viden mellem kommunerne. Derudover får man som medlem en brevkasseløsning, hvor læger, rusmiddeleksperter og psykologer rådgiver de unge og deres pårørende. Alt sammen vigtige tilbud, som den enkelte kommune vil have svært ved at etablere og drive på samme høje niveau.

"Vi så helst, at netstof.dk fortsat blev finansieret centralt hos Socialstyrelsen, men når det ikke er en mulighed, er det vigtigt, at vi står sammen om Netstof, så vi ikke alle sammen skal opfinde de samme ting."

- Ove Kousholt Højer, leder af Favrskov Rusmiddelcenter

Med et medlemskab bakker du op om Netstofs rådgivende aktiveter for unge, og får samtidig indsigt i og gratis kompetenceudvikling indenfor online rådgivning, som gør, at behandlere og andre faggrupper også kan bruge deres socialfaglighed  digitalt. 

Et abonnement koster 10.200 kr. årligt, dog 20.400 kr. for landets fire største kommuner.

Du kan høre mere om rammerne for abonnementsordningen ved at skrive til projektleder Karen Hatt Olsen på info@netstof.dk, eller du kan tilmelde din kommune direkte via formularen nedenfor. Herved får du tilsendt de rette materialer, så din kommune kan blive medlem af Netstof.dk.

For en sikkerheds skyld sender vi dig en mail og beder dig bekræfte din tilmelding, når du har udfyldt formularen.

* obligatorisk felt
 
Primær kontaktperson?
  •  
 

Du tilmeldes automatisk støttemedlemmernes nyhedsbrev.

Vi forbeholder os retten til at henvende os til vores kommunale medlemmer for feedback på de digitale tilbud, vi udvikler. Det er vores måde at sikre, at Netstof fortsat er aktuel og relevant til gavn for brugerne.