Spørgsmål:

Stoppe med at snuse

Dato: 06.11.2020

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

20år

Hej,

Jeg skriver ind, fordi jeg UTALLIGE gange har forsøgt at stoppe med at tage snus. Jeg har taget det i omkring 3 år, on/off, og jeg føler, at det er på tide, at jeg sætter en stopper for det, inden det bliver en umulighed.

Problemet er bare, at det er gået hen og blevet en umulighed for mig. 

Jeg snuser egentlig ikke så meget, men jeg synes, det hjælper på min angst (i virkeligheden tror jeg, at den gør det værre, men jeg er sommetider SÅ overbevist om det). Når jeg så er færdig med pakken, stopper jeg i 3-4 dage, fuldt motiveret, men før jeg ved af det, står jeg nede på tankstationen. 

Har I nogle gode råd til at stoppe? Jeg føler, at der er meget fokus på rygestop, men jeg ved ikke, om det er samme tilfælde for snusstop. 

Jeg vil så gerne stoppe. For pengenes skyld, men også for tænderne. 

Hvis I har nogle skræmmende facts om snus, ville det også hjælpe på motivationen :) 

Svar: 

Hej 

Tak for din mail.

I en pose snus er der mellem 7-42 gange så meget nikotin i som i en cigaret. Nikotin er ekstremt vanedannende, så din kamp med at stoppe er forståelig. Afhængighed kan behandles på samme måde uanset om det er cigaretter eller snus. Din hjemkommune har et gratis tilbud om rygestop, søg på "rygestop", der ville jeg gå hen og få hjælp hvis det var mig. 

Mange hilsner 

Morten

Mortens billede

Besvaret af: Morten Hørup