Spørgsmål:

Snusstop

Dato: 09.02.2021

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

22år

Hej! Jeg vil gerne stoppe med at tage snus da jeg synes det er noget som er begyndt at styre min hverdag. 

Jeg tager meget snus i min hverdag og der går ikke længe hver morgen, før jeg tager det første stykke. Jeg får det egentlig ikke godt af at tage snus mere, ud over at det holder abstinenserne nede og jeg får en vis "ro". Jeg får hjertebanken, appetitten forsvinder og min krop bliver kold (især hænder og fødder) og jeg fryser hurtigt. Alligevel fortsætter jeg med at tage snus. Det virker dumt. Men stopper jeg med at tage snus, går der kort tid før jeg får stærke abstinenser som indebærer vrede og nærmest depression. Jeg taber helt glæden ved alt andet ud over idéen om at tage et stykke snus. Hvad skal jeg gøre for at komme i mål med mit snusstop og måske gøre det lidt nemmere for mig selv?

Jeg vil gerne være glad igen uden at snus skal være basis for det. 

Svar: 

Hej

Hej – det du bliver afhængig af når du bruger snus er nikotin og mange gange kan man få en del mere nikotin end man ville få med cigaretter hvis man bruger snus i lange perioder af dagen.

Som regel er abstinenser efter nikotin overstået efter et par uger men hvis man har mange problemer med det kan man for eksempel købe nikotintyggegummi og trappe forbruget ned på det.

Problemerne med nikotinprodukter ligger som regel i de fyldstoffer der bruges og især med cigaretter i de kræftfremkaldende stoffer og røgen som er skadelige for lungerne.

Hilsen
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen