Spørgsmål i Brevkassen d. 9.1.2013

HASH og ADD??

KategoriAlkoholBedøvende stofferBlandet med alkoholCannabisHashKrop og sundhedNysgerrighedPotRitalinSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde17 år

Hej

Jeg har for nylig fået diagnosen ADD, og begynder på medicin(retalin) om et par dage. Jeg har snakket med min læge om indtagelse af alkohol, eller mangen på samme. Dette har jeg meget respekt for og jeg har ikke lyst til at afprøve mig selv med alkohol i den kommende fase, hvor jeg skal starte med at tage medicinen. Jeg ryger hash ca. et par gange om måneden i forbindelse med fest. Tanken om at skulle undvære fest og mange sociale arrangementer med alkohol indblandet, er næsten skræmmende. Jeg elsker at feste, og det er mit pusterum i en presset gymnasie-hverdag. 

Mine spørgsmål er; rent medicinsk, hvad er forskellen på hash og alkohol? frarådes det også at ryge hash når man tager ADD medicin? hvad vil der ske hvis jeg ryger hash, mens jeg er medicineret, og hvad skal jeg være opmærksom på?

Hilsen Katrine

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Katrine

 

Det er både let og svært at rådgive dig her for jeg vil mene at du skal holde dig fra begge dele mens du finder ud af hvordan Ritalin virker på dig – på den anden side så elsker du at feste og du skal jo også prøve hvordan Ritalin virker på dig når du gør det du plejer at gøre – altså også går til fest.

 

Det vigtige er at du ikke gør de ting dagligt eller flere gange om ugen for hvis du får bivirkninger af Ritalin er det vigtigt at vide at det er det der gør det og ikke at du har festet for meget. Hvis man kommer op på en for høj dosis, hvilket kan ske når man prøver at ramme den rigtige dosis Ritalin, så er det vigtigt at finde ud af at det er dér problemet er og ikke fordi du har festet for meget. Man kan blive irritabel af en for høj dosis Ritalin og hvis man så ryger og drikker oveni kan man reagere anderledes end man plejer.

 

Så mit råd er at du, indtil du har fundet den rigtige dosis, passer lidt på og ikke fester helt så meget igennem som du måske ellers kunne have lyst til.

 

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >