Spørgsmål:

Samfundets mening

Dato: 08.11.2018

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

15år

Hejsa igen

 

Jeg har lige fået et svar på et brev jeg skrev i går hvor der stod: "Hejsa. Jeg er en pige på 15 år der lige nu er i gang med et projekt omkring afhængighed blandt unge. Vi er snart færdige med projektet, men vi mangler et lille stykke om hvad samfundets mening betyder for misbrugeren. Spørgsmålet lyder: "Har samfundets mening en betydning for misbrugerens begrænsning?" Jeg ville bare høre, om det er noget der er muligt for jer at svare på, da det er svært for min gruppe og mig at finde informationer om den slags ting."

 

Der fik jeg at vide at jeg skulle uddybe fordi spørgsmålet ikke helt var forstået. Det vi mener med "Samfundets mening" og "misbrugerens begrænsing" er, om samfundet (arbejdspladser, skoler, pårørende og generelt menneskerne omkring misbrugeren) om deres mening har en betydning for, at misbrugeren begrænser sit indtag af stofferne. 

Svar: 

Hej igen

Tak for jeres præcisering.

Ja, omgivelserne -samfundets mening, som I kalder det- har en meget stor betydning ift. en persons intagelse af stoffer, alkohol, m.m. Mennesket er overordnet et flokdyr og har en naturlig tendens til at tilpasse sig sin omgivelse. Hvis en person er i en omgivelse hvor man tager stoffer eller synes at det er helt normal, vil der være større sandsynligheder for at han/hun tager stoffer. Omvendt hvis en person er i en omgivelse hvor man ikke tager stoffer, ryger, eller drikker for at regulere sit humør, så vil der ikke være store sandsynligheder for at han/hun ikke gør det.   

Jeg kan desværre ikke på stående fod finde referencer eller gode eksempler men hvis I f.eks. googler "Society influence on drug use" vil I nemt kunne finde gode artikler som f. eks https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24621490

God arbejdslyst og held og lykke med jeres opgave.

Eric

 

Erics billede

Besvaret af: Eric Allouche