Spørgsmål i Brevkassen d. 17.11.2015

Skizofreni og stoffer

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashHHCKetaminKrop og sundhedLSDNysgerrighedPot
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde25 år

Jeg er i behandling for skizofreni, men ønsker fortsat at bruge stoffer rekreativt. Før jeg fik min diagnose har jeg taget MDMA to gange og 2-CB en gang uden negative virkninger på krop og sind, og har derudover brugt cannabis i mange år og gør det fortsat. Pot har en psykosedæmpende effekt på mig, mens hash virker psykosefremmende.

Jeg er derudover sund og rask, læser på universitetet på fjerde år og bor sammen med min kæreste. Jeg har altså et stabilt miljø, men en mindre stabilt psyke. Jeg har haft angst og depressioner fra 14-års alderen- før jeg havde taget nogen stoffer overhovedet, og skizofrenien har muligvis også været der fra dengang.

Jeg vil gerne tage psilocybin svampe (især Trold-Nøgenhat (Psilocybe cubensis)), ketamin og LSD. Jeg ved at jeg er mere udsat end andre, men hvad skal jeg især passe på, holde mig fra eller til?

Håber på et nuanceret svar- jeg ved godt at det ikke er helbredende at tage stoffer!

Mvh

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det lader til at du har undersøgt tingene og føler dig så tiltrukket at det skal prøves.

Som jeg har skrevet andre steder her på Netstof så vil jeg ikke give ”forbrugerinformation”. Du skriver at du har en sygdom hvor der er risiko for, at blive psykotisk.

Risikoen forøges ved at tage psykedeliske stoffer så jeg kan ikke give dig den information du gerne vil have om hvilke stoffer som er ”sikre” og hvilke som ikke er.
Du beskriver nogle symptomer som jeg under alle omstændigheder ville sige var tegn på at man er sårbar over for stoffer og derfor bør holde sig væk.

Når du skriver helt specifikt hvad du har tænkt dig at eksperimentere med kan jeg kun råde til at du har en guide under dine eksperimenter så det ikke kører helt af med dig og holder dig fra at blande stoffer – du ryger allerede hash dagligt og oplever at højt indhold af THC gør dig ustabil så du ved i realiteten ikke hvordan du vil reagere.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >