Spørgsmål i Brevkassen d. 17.11.2015

Skizofreni og stoffer

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashHHCKetaminKrop og sundhedLSDNysgerrighedPot
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde25 år

Jeg er i behandling for skizofreni, men ønsker fortsat at bruge stoffer rekreativt. Før jeg fik min diagnose har jeg taget MDMA to gange og 2-CB en gang uden negative virkninger på krop og sind, og har derudover brugt cannabis i mange år og gør det fortsat. Pot har en psykosedæmpende effekt på mig, mens hash virker psykosefremmende.

Jeg er derudover sund og rask, læser på universitetet på fjerde år og bor sammen med min kæreste. Jeg har altså et stabilt miljø, men en mindre stabilt psyke. Jeg har haft angst og depressioner fra 14-års alderen- før jeg havde taget nogen stoffer overhovedet, og skizofrenien har muligvis også været der fra dengang.

Jeg vil gerne tage psilocybin svampe (især Trold-Nøgenhat (Psilocybe cubensis)), ketamin og LSD. Jeg ved at jeg er mere udsat end andre, men hvad skal jeg især passe på, holde mig fra eller til?

Håber på et nuanceret svar- jeg ved godt at det ikke er helbredende at tage stoffer!

Mvh

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det lader til at du har undersøgt tingene og føler dig så tiltrukket at det skal prøves.

Som jeg har skrevet andre steder her på Netstof så vil jeg ikke give ”forbrugerinformation”. Du skriver at du har en sygdom hvor der er risiko for, at blive psykotisk.

Risikoen forøges ved at tage psykedeliske stoffer så jeg kan ikke give dig den information du gerne vil have om hvilke stoffer som er ”sikre” og hvilke som ikke er.
Du beskriver nogle symptomer som jeg under alle omstændigheder ville sige var tegn på at man er sårbar over for stoffer og derfor bør holde sig væk.

Når du skriver helt specifikt hvad du har tænkt dig at eksperimentere med kan jeg kun råde til at du har en guide under dine eksperimenter så det ikke kører helt af med dig og holder dig fra at blande stoffer – du ryger allerede hash dagligt og oplever at højt indhold af THC gør dig ustabil så du ved i realiteten ikke hvordan du vil reagere.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >