Spørgsmål:

hjælp min bror er afhengig af hash

Dato: 26.09.2012

hej jeg skriver her for at få hjælp og råd.

det startede sådan cirka for tre år siden da min bror startede på efterskole, han blev venner med de forkerte og han begyndte at ryge hash.

Dengang gjorde han det kun til fester og i weekenden nogle gange og han følte nok at han havde styr på det men de seneste par år er det blevet meget værere og han ryger omkring 1 gram om dagen nogle gange ryger han sig så skæv at han bliver en helt anden! jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal få det sagt, og hvad jeg skal gøre og hvor skadeligt det er for ham men jeg er hvirkelig ikke tryk ved situationen

så hvad skal jeg gøre???

Svar: 

Hej 

En ting er i hvert fald sikkert – hvis du ikke siger til ham hvordan du har det så kan han berolige sig selv med at alt er i orden. Det er ikke sikkert at han vil holde op eller ryge mindre og måske har han behov for hjælp via et misbrugscenter for at kunne holde men en af de vigtige ting der kan få en der er afhængig af stoffer til at tænke sig om og begynde at gøre noget andet er at familien fortæller hvordan de har det med misbruget. Det nytter som regel ikke at skælde ud og sige at han skal holde op men han skal have tid til at tænke over det du siger.

Det er helt sikkert svært at sige hvordan du har det med rygningen fordi det føles som om du blander dig i hans private ting og han vil sikkert sige at han ikke ryger ret meget og at det ikke kommer dig ved så hvis du bare fortæller ham hvad du ser og hvordan du har det med dét så skal han ikke forsvare sig så meget og kan få tid til at tænke sig om.

Hilsen

Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen