Spørgsmål i Brevkassen d. 4.9.2019

Metadon misbrug

KategoriBedøvende stofferKonkrete bekymringerNysgerrighedOpioiderPsykisk sygdomStoffer og abstinenser
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Til rette vedkommende…

Jeg er en kvinde på 38. Jeg er bipolar og har sideløbende et misbrug – det har jeg haft mange gange, on & off – jeg har altid selv kunne komme ud af det, men denne gang… er det galt.

Jeg har igennem 2-3, måske 4 måneder taget metadon – nogle gange helt op til 4 på en dag – det er dog "lang tid" siden jeg har taget så mange – det sidste månedestid har det være højst halvlanden om dagen… det jeg nu er bange for, det er hvordan jeg kommer ud af det… Jeg har på et tidspunkt taget 70 stesolider på en uge – jeg havde abstinenser i en 2-3 dage – meget ubehageligt, men jeg kom selv igennem det og væk fra det.

Kan/må jeg også selv tage en "kold-tyrker" i dette tilfælde ? – jeg vil helst gøre det selv! Jeg har 5 en halv piller tilbage – kan jeg nøjes med at tage en halv "efter behov" ? 

Kan/må jeg smide dem ud og "ride" abstinenserne af selv? 

Jeg er lidt bange for, hvad jeg har i vente, da jeg godt er klar over at metadon er noget rigtig skidt.

Håber på at I kan hjælpe – og råde/guide mig i hvad jeg kan gøre – som sagt, så vil jeg helst gøre det selv… men kan "man" ikke det i dette tilfælde, så må jeg få hjælp.

Mvh

Kirsten

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej K

Det er også et stykke tid siden du har skrevet men af en eller anden grund er dit spørgsmål ikke kommet frem til mig så det skal jeg beklage.

Denne slags specifikke behandlingsrådgivning hører ikke rigtigt hjemme på en rådgivningsside for unge og da jeg ikke kender dig vil jeg ikke kunne sige hvordan du vil reagere så jeg vil foreslå at du får en kort aftrapning via din læge eller det lokale misbrugscenter.

Abstinenser på metadon varer længere end på de fleste andre morfika og de kan sommetider først rigtigt mærkes efter nogle dage.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde30 år

Cbd m. under 0.2% thc

Hej😊 Jeg har røget hash hver eneste dag i over 15 år, men da jeg fik kørekort, tog jeg en kold tyrker, og jeg har ikke røget hash i 1 år og 4 måneder nu. Forleden dag fortalte en veninde mig om cb...
Pige / kvinde13 år

Min 13-årige datter og risikoadfærd

De sidste to måneder har min datter på 13 sneget ud af huset om natten for, sammen med en veninde, at tage på +18 klubber og hænge ud med en kæreste på 15 år hun har fået, som ryger og sælger hash....
Se flere spørgsmål >