Spørgsmål i Brevkassen d. 22.1.2014

Hvad sker der ved blanding af morfin, ritalin og lamotrigin

KategoriBedøvende stofferKrop og sundhedNysgerrighedOpioiderPårørendeViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde41 år

Jeg har en god ven, som i længere tid har fået en blanding af 200mg ritalin, 300mg morfin og 400mg lamitrigen. Hvad kan der ske ved sådan en blanding over længere tid?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Den samlede effekt kan man ikke umiddelbart sige noget klart om. De forskellige stoffer ophæver hinanden delvist

Ritalin er et stimulans og han får en pænt stor mængde som kan gøre at han bliver irritabel og paranoid, der ud over kan det give forhøjet blodtryk og problemer som følge af det.

Morfin er smertestillende og sløvende og blodtrykket falder når man tager det men man opnår ret hurtigt en tolerance når man tager det så man ikke bliver så sløv men generelt kan man sige at det modvirker nogle af effekterne af Ritalin, men også tager noget anspændthed så man endda kan tænke klarere, hvilket jo ellers er det der er effekten af Ritalin.

Lamotrigin er et antiepileptisk stof som også er stemningsstabiliserende, både Lamotrigin og morfin kan medføre forstyrrelser i hjerterytmen og dermed risiko for hjertestop hos nogle.

Hvad der lige sker med denne blanding hos lige netop din ven kan jeg ikke sige men de stoffer og de mængder du beskriver kan give både fysiske og psykiske problemer når de tages i lang tid.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >