Spørgsmål i Brevkassen d. 22.1.2014

Hvad sker der ved blanding af morfin, ritalin og lamotrigin

KategoriBedøvende stofferKrop og sundhedNysgerrighedOpioiderPårørendeViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde41 år

Jeg har en god ven, som i længere tid har fået en blanding af 200mg ritalin, 300mg morfin og 400mg lamitrigen. Hvad kan der ske ved sådan en blanding over længere tid?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Den samlede effekt kan man ikke umiddelbart sige noget klart om. De forskellige stoffer ophæver hinanden delvist

Ritalin er et stimulans og han får en pænt stor mængde som kan gøre at han bliver irritabel og paranoid, der ud over kan det give forhøjet blodtryk og problemer som følge af det.

Morfin er smertestillende og sløvende og blodtrykket falder når man tager det men man opnår ret hurtigt en tolerance når man tager det så man ikke bliver så sløv men generelt kan man sige at det modvirker nogle af effekterne af Ritalin, men også tager noget anspændthed så man endda kan tænke klarere, hvilket jo ellers er det der er effekten af Ritalin.

Lamotrigin er et antiepileptisk stof som også er stemningsstabiliserende, både Lamotrigin og morfin kan medføre forstyrrelser i hjerterytmen og dermed risiko for hjertestop hos nogle.

Hvad der lige sker med denne blanding hos lige netop din ven kan jeg ikke sige men de stoffer og de mængder du beskriver kan give både fysiske og psykiske problemer når de tages i lang tid.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Pige / kvinde57 år

Min søn bruger tramadol ca 4 piller pr dag

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe – han tager dem mest til nat – vi har prøvet udtrapnong gennem lægen – men de tog han kørekort – det skal han bruge tul sit job – så ha...
Se flere spørgsmål >