Spørgsmål i Brevkassen d. 21.8.2014

Bliver ikke taget seriøst

KategoriAbstinenserAndre stofferMedicinOpioiderStoffer og abstinenserViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand25 år

Hej. Jeg får quetiapin depot (550mg dgl.) mod skizotypi. Samtidig har jeg voldsomme smerter efter et gammelt uheld (ingen kan finde en årsag til mine smerter)

Så der er ingen der vil gi mig andet en paracetamol….. Så jeg selv medicinere med Methadon (3x10mg dgl.) Jeg ved at de to præperater kan forlænge ens QTc-interval…. Jeg får jævnligt hjerte kramper (angina pectoris) som jeg afhjælper med nitroglycerin (0,25mg x-antal gange).

Jeg har sagt det til min praktiserende læge og til min læge på mit behandlingscenter (Opus)

Bør jeg ikke blive henvist til en kardiolog? eller noget i den retning?

Har forsøgt nedtrapning af Methadonen men kan ikk udholde de skide abstinenser…..

Venligst Basse

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Basse

Ja du skal få checket dit ekg – det behøver i forhold til morfika ikke at være en kardiolog du bliver sendt til i første omgang for hvis dit ekg er normalt er det jo fint. Det er nogle bestemte genetiske typer der får rytmeforstyrrelserne. Rytmeforstyrrelsen ved morfika er typisk at hjertet har længere mellem slagene og kan springe slag over – hvis det så ikke slår næste slag er det jo ikke så godt.
MEN når du nu har hjerteproblemer i forvejen i form af angina pectoris så er det nok en god ide at få checket hele situationen især når du ikke er ældre end du er.

Der ud over så synes jeg jo at det ville være rimeligt at tilbyde dig en substitutionsbehandling med metadon så der er mere styr på måden du får det på og dermed også på de bivirkninger der kan være og hjælpe dig med at trappe ud hvis det er det der skal til. Endelig ville det måske også være rimeligt at lade en smertelæge se på dine smerter.
Når jeg rådgiver som jeg gør er det alene ud fra det du skriver – dine læger kan have andre grunde til at gøre det de gør.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Se flere spørgsmål >