Spørgsmål i Brevkassen d. 2.4.2021

Snus

KategoriKrop og sundhedNikotinNysgerrighedVenskabViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand14 år

Hej jeg er en dreng på 14 år. Jeg har nogle venner der tager snus og de tilbød mig engang. Jeg var rigtig bange først men så tog 1 og jeg tænkte det ikke var så dårligt men så næste dag tog jeg en igen. Så jeg er bange for hvis der sker noget med mig.

Kan der ske noget når man kun har prøvet 2 før?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Der sker jo naturligvis "noget" når man bruger snus. Snus indeholder nikotin som er en stimulans som også er i almindelig tobak som cigaretter. Nikotin virker meget hurtigt stimulerende men forsvinder også hurtigt igen ud af kroppen. Der er et nedbrydningsprodukt af nikotin som hedder cotinin som sidder i kroppen i op til 3 uger – det virker slet ikke som nikotin men kan måles i blodet.

Så hvis du spørger til om der sker noget farligt med dig hvis du bruger snus så er det værste at nikotin er ret afhængighedsskabende og det er det meget hurtigt.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >