Spørgsmål i Brevkassen d. 22.2.2022

Snus i Røven

KategoriNikotinNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand15 år

jeg har læst en del om snus i røven har ikke selv prøvet det men har tænkt, hvad sker der vis man får trykket del forlangt op?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
I de beskrivelser jeg har kunnet finde ser man det samme som når man putter nikotin på slimhinder i munden og næsen – det gør ondt og der kan komme hævelse af slimhinden som så nok ikke mærkes så meget i tarmen men i hvert fald teoretisk kan føre til blødninger.

Nikotin er et ret kraftigt giftstof som i små mængder er stimulerende men tidligere har det været brugt i landbruget som sprøjtemiddel. I dag findes varianter, neonicotinoider, som er ekstremt giftige og bruges bla som loppemiddel til katte og hunde.

Problemet med at proppe tobaksposer op bagi er at de ikke lige er til at få ud igen og man kan redde sig en gedigen forgiftning som ganske vist meget sjældent vil være dødelig men symptomerne er kraftig kvalme, svimmelhed, høj puls, mavesmerter samt kvalme og opkastninger og efter noget tid også diare.

Symptomerne er uafhængige af hvordan man indtager det fordi nikotin virker på nervesystemet.

Hilsen
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >