Hej.
Jeg har mistanke om, at min 17 datter (ind i mellem) får andet end alkohol når hun er til fest. Vi har ofte talt om hvor farligt det er, og hun virker fornuftig nok.
Nu har jeg så oplevet hende, hvor hun virker påvirket på en anden måde en ved alkohol. Efterfølgende fandt jeg udenfor huset en pille (ikke tablet) – tofarvet – grå/lyserød.
Hvorledes finder jeg ud af hvad det er for en pille? Ved lægen det – er der en hjemmeside man kan besøge. Jeg vil gerne vide hvad det er inden jeg tager en snak med hende.
På forh¨nd tak.
En bekymret far
Hej
Først skal jeg undskylde den lange svartid – hvilket skyldes min uopmærksomhed.
Det kan være meget svært at afgøre hvad en tablet eller pille indeholder. I Lægemiddelkataloget ( www.medicin.dk ) kan man forsøge at identificere medicinen hvis den ser ud til at være fremstillet professionelt. Man går ind øverst til venstre under ”identifikation” og prøver om man når frem til noget der ligner. Min umiddelbare søgning på det du skriver giver dog intet resultat.
Meget illegal medicin som for eksempel beroligende medicin der importeres illegalt kan have farvesammensætning der er helt anderledes end den danske og derfor være svært at identificere.
Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende, hvordan udseendet af beslaglagte ecstasypiller er – rapporten kan findes her:
http://www.sst.dk/~/media/Sundhed%20og%20forebyggelse/Narkotika/Indhold%20i%20illegale%20stoffer/xtasyrap_3kvart_09.ashx
En anden rapport ”Ecstasy i Danmark 2008” findes her:
http://www.sst.dk/~/media/Sundhed%20og%20forebyggelse/Narkotika/Indhold%20i%20illegale%20stoffer/Ecstasyrapport%202008.ashx
Problemet med identifikation er at der er tale om illegal produktion som sker i forskellige laboratorier og at måden stoffer sælges på kan være vidt forskellig for de enkelte præparater.
Til slut vil jeg dog anbefale dig at stole på at din datter er fornuftig som du skriver – og undlade at forfølge sagen ud over det rimelige. Nogle har enkeltstående eksperimenter med stoffer men de opgørelser der er over unges stofbrug ( se for eksempel ”Unges
livsstil og dagligdag 2008”: http://www.sst.dk/publ/Publ2009/CFF/Unge/MULD2008.pdf ) viser at langt de fleste prøver en enkelt eller ganske få gange og at den største risiko faktisk er alkohol.
Hilsen
Henrik