Spørgsmål i Brevkassen d. 10.4.2017

MDMA og Kyssesyge

KategoriFeststofferMDMAMedicinNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand

Hey.

Fik konstanteret kyssesyge for 3 uger siden, jeg ved godt at jeg ikke må drikke, men hvordan bliver leveren påvirket af mdma? er det ekstra farligt når man har kyssesyge?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Det er ret sjældent men Ecstasy kan forårsage leverskade på to måder.

Hvis man bliver overopvarmet når man har taget ecstasy og danser kan man få alvorligt organsvigt og det kan også gå ud over leveren.

Hos nogle få er der set en alvorlig gift-effekt på leveren som kan optræde i dagene efter indtagelse og hvor det vil medføre leversvigt som kan kræve transplantation.

Nogle mener at der er et antal leverskader som ikke udvikler sig men som kan være svækkende for leveren på længere sigt. Selvom det er sjældent er denne gifteffekt en mest hyppige som medfører leversvigt hos helt unge.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Dreng / mand27 år

Panik angst sertralin og skunk

Hej jeg er en mand på 27 år der får 150mg sertralin mod panik angst hvilket hjælper utroligt meget men jeg har tidligere godt kunne lide at nyde lidt skunk en lørdag en gang i måneden, men det var ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >