Spørgsmål:

Søvnbesvær efter ophør

Dato: 31.03.2020

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

25år

Hejsa. Jeg har har et dagligt stort forbrug af hash/skunk igennem 2 år nu og kun holdt få pauser ind i mellem. De sidste par måneder har jeg også drukket ekstra meget alkohol ved siden af. Jeg har nu besluttet mig for at blive clean og har været helt clean for begge dele i 5 dage nu og jeg kan bare ikke sove om natten. Jeg er vågen over et døgn af gangen og har uro og lyst til at ryge hele tiden men jeg gør det ikke. Jeg sover max 3-4 timer i alt når jeg endelig sover og går i en mærke tilstand hvor min krop ryster og jeg føler mig anspændt. Hvornår slutter det???

Svar: 

Hej

Det lyder som om du er har abstinenser både for alkohol og hash på én gang. Abstinenser er et tegn på at din krop har vænnet sig så meget til at få tilført stoffer udefra, at der ikke er balance i dit nervesystem mere.

Alkoholabstinenserne kan være slemme men det afhænger meget af hvor længe og hvor meget man har drukket. Typisk bliver det værre hvis man drikker længe og det bliver værre for hver gang man har alkoholabstinens. Den psykiske del af alkoholabstinens er der typisk nogle uger med søvnbesvær, koncentrationsbesvær og uro.

Hashabstinens begynder efter få dage efter man er ophørt eller har nedsat brugen. Symptomerne er som regel værst efter 10 dage og forsvinder indenfor en måned. Symptomerne på hashabstinens er søvnløshed og nervøsitet og det kan udvikle sig til irritabilitet og meget livlige drømme.

Så kombinationen af alkohol og hash giver nogle ubehagelige uger med meget uro og det vil i langt de fleste gange forvinde i løbet af en måneds tid men man skal huske at man kan være ekstra følsom i flere måneder efter.

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen