Spørgsmål:

Påvirker hash, kokain, cigaretter sædcellerne på land bane?

Dato: 29.01.2021

Alder: 

19år

Hej

jeg er en ung dreng der desværre tidligere har haft et forbrug (6 måneder) med hårde stoffer. Og jeg ryger stadig hash en gang i mellem

jeg er gået hen og blevet bange for om det påvirker/har påvirket  min sædceller?

kan kokain i en ung aldre ødelægge mulighederne for børn, og hvor alvorligt er konsekvenserne af indtag af kokain, hash og tobak i en ung alder for muligheden for at få børn?

vh en bekymret forhåbenligt fremtidig far

Svar: 

¨Hej

Kokain kan i nogle tilfælde få sædceller til at fungere dårligere. Videnskaben er ikke sikker men det tyder på at hvis man har kokainforbrug i flere år så betyder det generelt at man har svært ved at gøre en kvinde gravid.

Der kan ikke påvises nogen skader på fostret eller senere i barnets liv fordi faderen har indtaget forskellige stoffer inklusive alkohol på et tidligere tidspunkt.

Effekten kan være mange steder i kroppen og ikke nødvendigvis på sædcellerne direkte så når man ophører vil kroppen stille og roligt normalisere sig igen.

De forskellige stoffer, inklusive alkohol giver flest langtidsproblemer hvis man tager dem som ung og især hvis man gør det regelmæssigt og over lang tid.¨

Effekten af tobak er ikke sikker bortset fra at der er en risiko for at antallet af sædceller falder når man er aktiv ryger og dermed kan man få et så lavt sædcelletal at det bliver sværere at blive far.

Hilsen
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen