Spørgsmål:

Mit hjerte hopper et slag over

Dato: 14.08.2022

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

19år

Jeg prøvede koKain i byen måske 10 gange, men er nu helt stoppet. 
siden sidst har jeg haft i situationer hvor min puls stiger kunne mærke et ekstra hjerteslag og så nogle hurtigere slag efter. Jeg læser mig frem til at det kan resultere i blodpropPer og andre uhyggelige ting, bør jeg være bange?

Ps hvad siger lægen til man har prøvet kokain, hvis jeg ender med at tage til en

Svar: 

Hej
Kokain i sig selv giver hurtig hjerterytme men som jeg læser det er ændringen i din hjerterytme kommet efter at du er holdt op.
Når man har taget kokain i et stykke tid kan der være ”abstinensproblemer” som giver sig udtryk i uro og små angstanfald og det kan i sig selv give hurtig hjerterytme men jeg synes at du bør få taget et cardiogram hos lægen for at se om der er noget andet vedvarende.

Det behøver ikke at være udløst af kokainen og lægen skal kun forholde sig til om du har problemer med hjertet – det er godt at vide for lægen, at du har taget kokain ind imellem men hvis du har en rytmeforstyrrelse kan det være noget som skal behandles. Hvis du ikke har en rytmeforstyrrelse kan du på den anden side tage det mere roligt så det vil på mange måder være godt at få det undersøgt.

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen