Spørgsmål:

Bange for leverbetændelse

Dato: 31.08.2022

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

43år

Jeg står i en situation, hvor lige fået information om min kæreste er på heoin. Han tager det i en sprøjte. Jeg har ingen kendskab til sådan noget. Min kæreste var cleen da vi begyndte men jeg bemærkede ændringer ved ham. 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre angående sygdomme. 

Da flovt fortælle min læge dette.

Jeg er i chok da lige fik det afvide i går. Har åbenbart gået med sky klapper på. Jeg har adhd og kompleks ptsd.

Bange for sygdomme han kan have.

Ved selvfølgelig jeg skal gå fra ham men vil samtidig gerne hjælpe ham.

Sygdomme han kan have overført til mig?

Han sagt at var vaccineret imod b og c men tror ikke på ham mere da sagde han da han ikke var på stoffer men itvivl om sandt da fundet papir hvor står han har b og c hepatitis..

 

Venlig hilsen fra Bettina 

Svar: 

Hej Bettina

Jeg kan godt forstå din nervøsitet men risikoen for at du er smittet er lille. Jeg vil anbefale at checke op hos din læge og blive testet for hepatitis A, B og C og HIV så du kan slippe af med nervøsiteten.

Det er ekstremt sjældent at finde HIV i Danmark men jeg tester altid mine patienter for en god ordens skyld. Leverbetændelse er det hyppigste blandt folk som tager stoffer ved injektion men det er stadig ikke hovedparten af dem som har det eller har haft det og for at du kan få ro på bør du selvfølgelig blive testet.

Jeg har ingen mening om du skal blive i forholdet men nu ved du jo at han tager noget en gang imellem så i kan tage forholdsregler  

Hilsner
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen