Spørgsmål i Brevkassen d. 3.6.2023

Langt misbrug som startede med hash og alkohol til et mareridt 10 år efter

KategoriAlkoholAmfetaminAndre stofferBenzodiazepinerBlandet med alkoholCannabisDMTEnsomhedForbrug eller misbrugGHB
foto
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand25 år

Hej.

jeg startede med hash hver dag 2-3 g i 12-13 års alderen. men havde søvnproblmer så en halv til en hel flaske vodka 70 cl røg også ned hver dag. 8 klasse var jeg altid tømmermændsramt. Så fik jeg attentin og motioron og kom op og køre og fik nirtraxapam og rivotril i 15-16 års alderen og blev dybt afhængig. fik en uddannelse med coke hver eneste dag plus alt andet. 21 år sad jeg med nålen og heroin og kokain blandet og injencerede. har været 6 forskellige døgnbehandlinger og 10 ialt. 
får nu 140 mg metadon og stesolid masser lyrica. rør ikke heroin mere eller GHB hætter som slog mig ihjel 3 gange efter jeg blev så afhænging. 
25 år nu og største problem er Coke med nålen i boldbanen og så det vildeste sus. kan holde 1-2 måneder uden men så pludselig er jeg vågen 7-8 dage og 20-30 g er standard. Har OD et på det 5-7 gange og død engang i 3min 48 sek. please aldrig gør noget af det der er beskrevet. det har endeløse problmer med psykiatri domme, kriminalforsorgen og imgen familie eller venner eller noget i den dur. Det her er helvede på jord så lyt selvom det lyder spændende at ryge en sten (crack) eller andet fordi du fanget! 

Svar fra rusmiddelekspert Thorsten Hauerslev Larsen

foto

Hej

Det er en vild tur du har været igennem. Det lyder til at være et lykketræf at du stadig er her og at du er i stand til at fortælle din historie. Det der med at man, i forsøget på at løse et problem, skaber flere nye, tror jeg mange med rusmiddelproblemer kan genkende. Den ensomhed som følger med misbruget, og som man både flygter fra og kommer til at vedligeholde er også noget mange kan genkende.

Det er jo ret fantastisk at du, trods alt, er nået så langt, ift. reduktion af misbrug, samt den erkendelse af hvordan misbrug og psyke hænger sammen. det må ha krævet et stort arbejde fra din side.   

Tak for en god advarsel, som jeg håber at mange tager til efterretning.

De bedste hilsner

Thorsten

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Se flere spørgsmål >