Spørgsmål i Brevkassen d. 5.1.2018

Kokainforgiftning og hjertearytmi

KategoriFeststofferFuckupsFuckupsKokainKrop og sundhed
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Hej Nytårsaften fik jeg to streger kokain. Det er omkring et år siden jeg sidst tog det. Jeg fik en del hjertebanken og havde det som om blodet røg fra hovedet. Var utilpas nogle timer, indtil det gik over stille og roligt. Her den 4. jan. fik jeg det sådan igen og gik til lægen. Fik foretaget hjertecardiogram som viste jeg slog et ekstra hjerteslag en gang i mellem. Det kørte lidt ureglmæssigt. Blodprøverne så fine ud. Jeg får stadig nogle små ture hvor jeg bliver lidt skidt tilpas og kan mærke hjertet stadig slår lidt ujævnt. Jeg er blevet indstillet til hjerteafdelingen så de kan se, hvad der sker. Jeg er selvfølgelig vildt bekymret og fortryder, både fordi jeg er far og fordi jeg generelt sund og stærk, lever et sundt og fornuftigt liv uden røg, alkohol og usund mad. Jeg har jo nok fået en kokainforgiftning og har læst det er svært at helbrede. Kan du sige noget som helst om hvordan fremtidsudsigterne ser ud?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Nogle mennesker har tendens til at få hjerterytmforstyrrelser som pludselig dukker op på et tidspunkt i livsforløbet. Rytmeforstyrrelserne kan udløses af for eksempel stress og nogle gange svinder de af sig selv igen mens man andre gange må bruge medicin for at få det til at gå i ro eller blive stabilt.

Jeg ved ikke præcist hvad det er for en type du har, men den type som er ”flimmer” i hjerteforkamrene er kan godt udløses af kokain.
Så man kan måske godt sige at du har fået en ”kokainforgiftning” fordi dit hjerte er meget følsomt men nu ved du det og så må du jo holde næsen væk.

Det har ikke nogen særlig negativ indflydelse på din fremtid hvis det er den type rytmeforstyrrelse jeg har nævnt og behandlingsmulighederne er gode.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Se flere spørgsmål >