Spørgsmål i Brevkassen d. 5.1.2018

Kokainforgiftning og hjertearytmi

KategoriFeststofferFuckupsFuckupsKokainKrop og sundhed
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Hej Nytårsaften fik jeg to streger kokain. Det er omkring et år siden jeg sidst tog det. Jeg fik en del hjertebanken og havde det som om blodet røg fra hovedet. Var utilpas nogle timer, indtil det gik over stille og roligt. Her den 4. jan. fik jeg det sådan igen og gik til lægen. Fik foretaget hjertecardiogram som viste jeg slog et ekstra hjerteslag en gang i mellem. Det kørte lidt ureglmæssigt. Blodprøverne så fine ud. Jeg får stadig nogle små ture hvor jeg bliver lidt skidt tilpas og kan mærke hjertet stadig slår lidt ujævnt. Jeg er blevet indstillet til hjerteafdelingen så de kan se, hvad der sker. Jeg er selvfølgelig vildt bekymret og fortryder, både fordi jeg er far og fordi jeg generelt sund og stærk, lever et sundt og fornuftigt liv uden røg, alkohol og usund mad. Jeg har jo nok fået en kokainforgiftning og har læst det er svært at helbrede. Kan du sige noget som helst om hvordan fremtidsudsigterne ser ud?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Nogle mennesker har tendens til at få hjerterytmforstyrrelser som pludselig dukker op på et tidspunkt i livsforløbet. Rytmeforstyrrelserne kan udløses af for eksempel stress og nogle gange svinder de af sig selv igen mens man andre gange må bruge medicin for at få det til at gå i ro eller blive stabilt.

Jeg ved ikke præcist hvad det er for en type du har, men den type som er ”flimmer” i hjerteforkamrene er kan godt udløses af kokain.
Så man kan måske godt sige at du har fået en ”kokainforgiftning” fordi dit hjerte er meget følsomt men nu ved du det og så må du jo holde næsen væk.

Det har ikke nogen særlig negativ indflydelse på din fremtid hvis det er den type rytmeforstyrrelse jeg har nævnt og behandlingsmulighederne er gode.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Se flere spørgsmål >