Spørgsmål i Brevkassen d. 25.2.2014

Kokain

KategoriFeststofferKokainKrop og sundhedNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand17 år

Hej hvor stor chance er der for en psykose hvis man bare lige prøver kokain en gang. Det jeg kan få er helt rent og er stadig i en klump og er ikke blevet blandet med kreatin endnu. det vil det selvfølgelig blive når jeg får det, så det ikke er alt for stærkt, og så jeg ikke får en alt for stor dosis første gang.

Og hvad er der ellers af risiko ved lige at tage det en enkelt gang for at prøve det. Jeg skriver fordi jeg ikke gider høre alle mulige skræmme historier om at det er iiih og åh så stor en chance for psykose eller andet. Jeg vil have et ærligt svar på om der sker noget ved det, og om hvad chancen er.. Og hvor tit det sker folk får psykoser over kokain, og hvilke sind får det mest?
-Har aldrig hørt om psykose ved kokain, kun overdosis.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Det lyder lidt som om du har fået fingre i noget som du allerede har besluttet at prøve og så alligevel er lidt nervøs for. Jeg kan ikke sige dig noget som helst om netop din risiko for at blive psykotisk at at prøve kokain én gang men kun sige at når det nu bekymrer dig så har du jo det valg at lade det være.

I en af undersøgelserne er risikoen ca 12 gange forøget hvis man prøver det én gang og den stiger til 114 gange hvis man er afhængig af kokain.
Så et ærligt men også generelt svar er at din risiko stiger 12 gange og hvis du i forvejen har en lidt høj risiko for at det går galt så bliver den rigtigt høj mens den ikke stiger ret meget hvis det er næsten usandsynligt at du bliver psykotisk uden at du tager kokain. 

Problemet er at du ikke på forhånd ved om du er i risiko.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand18 år

kokain

hejsa hvad er den bedste måde til at stoppe med kokain? vil ikke sige jeg er afhængig af det med når jeg keder mig får jeg bare lyst til det ...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Pige / kvinde28 år

Store pupiller

Hej, Min kæreste kæmper med et misbrug med kokain og jeg synes nogen gang at han ser påvirket ud grundet at han får store pupiller og bliver nervøs over at det er et tilbagefald. Kan det vare at ha...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >