Spørgsmål i Brevkassen d. 25.2.2014

Kokain

KategoriFeststofferKokainKrop og sundhedNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand17 år

Hej hvor stor chance er der for en psykose hvis man bare lige prøver kokain en gang. Det jeg kan få er helt rent og er stadig i en klump og er ikke blevet blandet med kreatin endnu. det vil det selvfølgelig blive når jeg får det, så det ikke er alt for stærkt, og så jeg ikke får en alt for stor dosis første gang.

Og hvad er der ellers af risiko ved lige at tage det en enkelt gang for at prøve det. Jeg skriver fordi jeg ikke gider høre alle mulige skræmme historier om at det er iiih og åh så stor en chance for psykose eller andet. Jeg vil have et ærligt svar på om der sker noget ved det, og om hvad chancen er.. Og hvor tit det sker folk får psykoser over kokain, og hvilke sind får det mest?
-Har aldrig hørt om psykose ved kokain, kun overdosis.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Det lyder lidt som om du har fået fingre i noget som du allerede har besluttet at prøve og så alligevel er lidt nervøs for. Jeg kan ikke sige dig noget som helst om netop din risiko for at blive psykotisk at at prøve kokain én gang men kun sige at når det nu bekymrer dig så har du jo det valg at lade det være.

I en af undersøgelserne er risikoen ca 12 gange forøget hvis man prøver det én gang og den stiger til 114 gange hvis man er afhængig af kokain.
Så et ærligt men også generelt svar er at din risiko stiger 12 gange og hvis du i forvejen har en lidt høj risiko for at det går galt så bliver den rigtigt høj mens den ikke stiger ret meget hvis det er næsten usandsynligt at du bliver psykotisk uden at du tager kokain. 

Problemet er at du ikke på forhånd ved om du er i risiko.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Pige / kvinde15 år

Projekt

Hejsa, Jeg fik anbefalet denne hjemmeside til et gruppeprojekt om rusmidler. Vi kunne godt tænke os at høre om der er forskel på hvordan rusmidler påvirker piger og drenge? ...
Se flere spørgsmål >