Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Risiko ved fix i halsen?!

KategoriBedøvende stofferHeroinKrop og sundhedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Hej igen Henrik,  

Endnu et spørgsmål herfra, som jeg håber du kan hjælpe med 🙂 

Jeg er 26 år og har ikke længere andre årer at stikke i, end halsen og lysken. Jeg bruger årene i halsen. Mange af de hærdede stiknarkomaner jeg omgås, siger at de ikke vil bruge den. Hvorfor har de så meget respekt for at brugen halsen, og helst vil undgå det? Hvad kan være risikoen ved at benytte den? Blodåren er stor, nem at ramme, og stiksuset kommer hurtigere til en. Jeg har fejlfixet, hvilket giver lokal hævelse og bedøvelse, men ellers ikke haft problemer med det. Jeg tror ikke at jeg tænker så meget over konsekvenserne og har derfor ingen kvaler om at bruge den – desværre.  

Jeg har før stukket mig, hvor jeg er faldet på gulvet og fået et blackout. Hvorfor? Det er skræmmede og farligt, men man fortsætter jo alligvel. Jeg undrer mig over min reaktion. Nålen er ren, og nogle gange har jeg blot tørfixet (at der ikke har været stof, men blot vand i pumpen). Sidder der nerver derinde, jeg kan have ramt? 

Tak for hjælpen med at svare på mine refleksioner om mit ellers riskable liv. 

Hilsen B

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej B 

Jeg undrer mig lidt over dit spørgsmål – du skriver at du ikke tænker så meget over konsekvenserne men du skriver jo helt klart om netop de konsekvenser.  

Når man bruger de store blodårer i lysken er risikoen stor for at man inficerer hele området som indeholder store blodårer, nerver og en masse blødt væv som infektion kan sprede sig i meget hurtigt og danne store bylder – stikker man mange gange i lysken kommer der en fordybet kanal hvor man stikker og hvor der vil være tendens til at der dannes snaskede infektioner og forbindelser (fistler) mellem huden og dybere områder hvor der så siver infektionsmateriale ud konstant og hvor der kan være meget store lommer af pus inde i benet.  

Fix i halsen er risikabelt fordi der er mange blodårer og nerver som styrer halsen og ansigtet – fejlfixer man risikerer man blodpropper eller infektioner direkte i hjernen og man risikerer at ødelægge de muskler som styrer hovedet. Jeg har set en fyr på Puerto Rico som havde ramt en muskel fortil på halsen – den var så skrumpet efterfølgende hvilket gjorde at hans hoved sad fast så ansigtet vendte nedad og til siden så han ikke kunne se lige frem når han gik. 

Der er al mulig grund til at undgå at fixe uanset hvor man gør det – men når folk har en stor respekt overfor hals og lyske så er det med god grund.

 

Hilsen 

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Se flere spørgsmål >