Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Heroin og åndedrætsbesvær

KategoriHeroinKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand

Hej Henrik 

Min kones bror oplever åndedrætsbesvær, nedsat appetit og muskelsvaghed efter et eksperiment med stoffer. Han og familien er thai i Thailand, men jeg håber at du kan give svar da det måske kan oplyse andre med samme spørgsmål. 

Så vidt jeg kan forstå har han prøvet at ryge heroin en enkelt gang, hvor symptomerne begyndte straks efter (med åndedrætsbesvær og indlæggelse på hospital samme aften). 

Siden da er han blevet tjekket med blodprøve, EKG, røntgen af lungerne og en prøve fra maven uden at finde noget galt. Der er nu gået et par måneder og han er blevet meget tynd fordi han kun spiser ris med vand.

 Kan du være behjælpelig med en forklaring og et råd at give videre til ham og familien? 

På forhånd tak,

Mikkel. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Mikkel 

Det lyder mærkeligt at rygning af heroin en enkelt gang skulle kunne udløse så kraftig en reaktion. Men der er andre ting som kan give problemer. Fyldstoffer i heroinen kan give akutte allergiske reaktioner men de plejer ifølge de oplysninger jeg har, at forsvinde igen efter forholdsvis kort tid. Kan også være giftige stoffer der damper af fra rygefolie eller andet man ryger på og som kan give alvorlige reaktioner. 

Heroin giver et stort blodtryksfald som kan medvirke til at der dannes en blodprop i hjertet som så kan rive sig løs og sætte sig i lungerne. Det vil ikke gøre ondt og det eneste symptom er at det er svært at trække vejret.  

Hvis der er en blodprop i lungen er der risiko for at der er problemer lang tid frem over, måske kronisk.

 

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde28 år

Levertal

Hej. Jeg har fået målt mit levertal (gamma-GT) som desværre var blevet lidt højt pga. mit overforbrug af alkohol (tallet var på 62). Jeg har derfor besluttet mig for at stoppe med at drikke, da det...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Se flere spørgsmål >