Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Heroin og åndedrætsbesvær

KategoriHeroinKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand

Hej Henrik 

Min kones bror oplever åndedrætsbesvær, nedsat appetit og muskelsvaghed efter et eksperiment med stoffer. Han og familien er thai i Thailand, men jeg håber at du kan give svar da det måske kan oplyse andre med samme spørgsmål. 

Så vidt jeg kan forstå har han prøvet at ryge heroin en enkelt gang, hvor symptomerne begyndte straks efter (med åndedrætsbesvær og indlæggelse på hospital samme aften). 

Siden da er han blevet tjekket med blodprøve, EKG, røntgen af lungerne og en prøve fra maven uden at finde noget galt. Der er nu gået et par måneder og han er blevet meget tynd fordi han kun spiser ris med vand.

 Kan du være behjælpelig med en forklaring og et råd at give videre til ham og familien? 

På forhånd tak,

Mikkel. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Mikkel 

Det lyder mærkeligt at rygning af heroin en enkelt gang skulle kunne udløse så kraftig en reaktion. Men der er andre ting som kan give problemer. Fyldstoffer i heroinen kan give akutte allergiske reaktioner men de plejer ifølge de oplysninger jeg har, at forsvinde igen efter forholdsvis kort tid. Kan også være giftige stoffer der damper af fra rygefolie eller andet man ryger på og som kan give alvorlige reaktioner. 

Heroin giver et stort blodtryksfald som kan medvirke til at der dannes en blodprop i hjertet som så kan rive sig løs og sætte sig i lungerne. Det vil ikke gøre ondt og det eneste symptom er at det er svært at trække vejret.  

Hvis der er en blodprop i lungen er der risiko for at der er problemer lang tid frem over, måske kronisk.

 

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde15 år

Spørgsmål til projekt

Hej vi er 2 piger der laver projekt, og vi har et spørgsmål som lyder på “er der forskel på hvordan rusmidler påvirker drenge og piger” Håber i vil svare 🙂 ...
Pige / kvinde17 år

Påvirkning af socialt liv.

Kan I måske sætte ord på, hvordan narkomani påvirker en misbrugers sociale liv? Måske endda på kort eller længere sigt? ...
Se flere spørgsmål >