Spørgsmål i Brevkassen d. 7.12.2018

Vitaliti air pen

KategoriAndre stofferBedøvende stofferCannabisCBDNysgerrighedSporingstiderStoftestTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand70 år

Produktet er til salg i helsekost butikker. Jeg spørger til om produktet kan give problemer ved narkotest hos politi eller lignende . Hvis jeg bestemmer mig for at prøve produktet mod Kol fleks. Jeg skulle nødig miste kørekort. Har det eventuelt indvirkning på anden medicin epilepsi /Lomotrigin 200 mg. Ny hjerteklap. Mvh Gunnar Madsen.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det ligger noget uden for det vi ellers beskæftiger os med på Netstof, men jeg har været lidt rundt på nettet og kigge på CBD-medicin. Så vidt jeg kan forstå er der oftest en lille rest THC tilbage og den kan måske så måles af narkotest.
Det er generelt sådan at CBD ikke regnes for euforiserende men i CBD-olien kan der være en rest THC og det kan have indflydelse på kørekortet. Jeg kan ikke sige andet end at du skal se dig godt i reglerne  inden du sætter dig bag rattet i de første uger efter at du er startet. Anbefalingen fra styrelsen for patientsikkerhed til de praktiserende læger er:

”Lægen bør herefter, ud fra sygehistorien og konkrete observationer, nøje vurdere, om der er bivirkninger af trafiksikkerhedsmæssig betydning. Hvis lægen vurderer, at føreevnekriteriet ikke med sikkerhed vil være opfyldt, at patienten vil være påvirket under kørsel eller der blot er tvivl om dette, bør der udstedes et kørselsforbud, så længe behandlingen varer.”

Forskellen fra tidligere er, at der nu er en grænse for hvor meget THC man må have i blodet på 0,001 mg pr liter blod i stedet for nul som det var før.

Der kan eventuelt være interaktion med Lamotrigin men jeg kan ikke umiddelbart finde noget.

Svarene er lidt vage men det her er mest jura og ikke medicinsk så du må selv holde øje eller tale med din praktiserende læge om det.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >