Spørgsmål i Brevkassen d. 7.12.2018

Vitaliti air pen

KategoriAndre stofferBedøvende stofferCannabisCBDNysgerrighedSporingstiderStoftestTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand70 år

Produktet er til salg i helsekost butikker. Jeg spørger til om produktet kan give problemer ved narkotest hos politi eller lignende . Hvis jeg bestemmer mig for at prøve produktet mod Kol fleks. Jeg skulle nødig miste kørekort. Har det eventuelt indvirkning på anden medicin epilepsi /Lomotrigin 200 mg. Ny hjerteklap. Mvh Gunnar Madsen.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det ligger noget uden for det vi ellers beskæftiger os med på Netstof, men jeg har været lidt rundt på nettet og kigge på CBD-medicin. Så vidt jeg kan forstå er der oftest en lille rest THC tilbage og den kan måske så måles af narkotest.
Det er generelt sådan at CBD ikke regnes for euforiserende men i CBD-olien kan der være en rest THC og det kan have indflydelse på kørekortet. Jeg kan ikke sige andet end at du skal se dig godt i reglerne  inden du sætter dig bag rattet i de første uger efter at du er startet. Anbefalingen fra styrelsen for patientsikkerhed til de praktiserende læger er:

”Lægen bør herefter, ud fra sygehistorien og konkrete observationer, nøje vurdere, om der er bivirkninger af trafiksikkerhedsmæssig betydning. Hvis lægen vurderer, at føreevnekriteriet ikke med sikkerhed vil være opfyldt, at patienten vil være påvirket under kørsel eller der blot er tvivl om dette, bør der udstedes et kørselsforbud, så længe behandlingen varer.”

Forskellen fra tidligere er, at der nu er en grænse for hvor meget THC man må have i blodet på 0,001 mg pr liter blod i stedet for nul som det var før.

Der kan eventuelt være interaktion med Lamotrigin men jeg kan ikke umiddelbart finde noget.

Svarene er lidt vage men det her er mest jura og ikke medicinsk så du må selv holde øje eller tale med din praktiserende læge om det.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde50 år

passiv rygning

Hej Jeg arbejder på et plejecenter, hvor en beboer ryger hash, han skal lufter ud inden jeg kommer der ind, men tit lugter det også på gangen, skal jeg være nervøs for at jeg kan teste positiv, hvi...
Pige / kvinde61 år

Svartid på narkokørsel

Hej. Min meget veninde we blevet taget med beroligende stof i blodet. Hun husker ikke meget, men fik taget en blodprøve. Der er gået tre måneder, er det normalt at der går så lang tid inden der kom...
Pige / kvinde18 år

Virkningstid på Elvanse

Hejsa I går ved ca en 12 tiden om middagen tog jeg en elvanse (adhd medicin) pille, som jeg skal tage hvert dag, og i løbet af dagen tog jeg ca 4 – 6 piller mere. Jeg havde psykoser om natten...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >