Spørgsmål i Brevkassen d. 12.5.2019

thc bivirkninger

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDEdiblesFuckupsHashHHCKrop og sundhedNysgerrighedPot
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand14 år

Hej

Jeg er en dreng på 14 år der skriver for at få besvaret et par spørgesmål.

historie: Der står på nettet at thc kun kan måles i blodet i 1 – 2 dage efter. Men der står også at hvis man ryger det flere gange kan det ophobe sig og blive i kroppen i 8 – 10 uger. Jeg prøvede pot første gang for ca. en måned siden. Men første gang kunne jeg ikke mærke det, som så mange andre, og gjorde det derfor dagen efter, hvor jeg fik effekten. Jeg delte 1 gram pot med tre personer på den anden dag over ca 3 timer. Jeg har den sidste måned mærket bivirkningerne: Træt og nedsat viljestyrke.

Spørgesmål: Mit spørgesmål er: Er dette pga. thc'en eller er det en anden årsag? Hvordan er eftervirkningsprocessen i forhold til tiden? Hvad er de helt præcise bivirkninger egentlig? 

PS: Jeg ved godt at det var dumt og at jeg er alt for ung, Men jeg var dsv. uvidne på det tidspunkt, og vil i hvert fald vente et par år til næste gang (hvis der kommer en næste gang).

Svar fra rusmiddelekspert Søren Holm

Hej

Det er korrekt, at THC typisk kan måles i blodet i 1-2 dage, hvis man ryger en enkelt gang.

Det er kun, hvis man ryger flere gange på kort tid, at det ophober sig og kan måles i op til 8 uger.

Det er i urinen, at det kan måles længst tid.

Umiddelbart tror jeg ikke, at du har mere THC i kroppen og din træthed og manglende viljestyrke kan evt. skyldes andre ting.

Det er rigtig godt, at du er blevet opmærksom på, at det er særligt skadeligt at ryge, når du kun er 14 år.

Mit råd er: Spis sundt, dyrk motion og få 8 timers søvn hver nat, så tror jeg, at din træthed forsvinder. Hvis ikke, kan du gå til din læge og blive undersøgt.  

Søren

 

 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >