Spørgsmål i Brevkassen d. 3.1.2019

Sporingstid i hash

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkSporingstiderTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra25 år

Hej jeg er lidt forvirret for jeg har undersøgt en masse om hashs sporingstid i blodet. Men der er mange forskellige konklutioner. Nogle siger en uge andre siger måneder. Jeg er med på det kommer an på hvor meget man har røget. Lad os så antage at man har røget 3 gange med en uges mellem rum første gang og mellem anden og tredje var det 3 dage. Man er en fysisk aktiv i løbet af hverdagen Hvor langt tid er det så i blodet?

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej 

Jeg kan ikke fjerne din forvirring helt..

Hash kan generelt spores i meget længere tid end de fleste andre rusmidler. Hovedårsagen er at den aktive substans i cannabis/hash (THC), binder sig til kroppens fedtvæv og ved dagligt brug af hash, vil mængden af THC ophobes i kroppen. THC niveauet i blodet kan altså være relativt højt i længere perioder, selvom der ikke sker nyt indtag.

En hash test måler ud fra en given grænseværdi (cut-off). Jo lavere grænseværdien er, jo længere kan man spore hash i urinen. Standard grænseværdien på en hash test er 50 ng/ml.

Ved sporadisk brug, som du beskriver, og ved at bruge standardværdien kan man i en urin test dvs. ikke i en blodprøve, måle hashen i ca. 10 dage efter sidste indtag.

Jeg er klar på at det er blodprøve svaret du efterlyser..Det ved jeg desværre ikke nok om, da vi på min arbejdsplads bruger urintests, men et godt bud er at det kan spores noget længere tid i blodet.

Håber det er svar nok..

Hilsen

Morten

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde50 år

passiv rygning

Hej Jeg arbejder på et plejecenter, hvor en beboer ryger hash, han skal lufter ud inden jeg kommer der ind, men tit lugter det også på gangen, skal jeg være nervøs for at jeg kan teste positiv, hvi...
Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >