Spørgsmål i Brevkassen d. 27.2.2019

Madlede ved hashmisbrug

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDForbrug eller misbrugHashHHCKrop og sundhedMedicinNysgerrighedPot
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde27 år

Hej. Jeg har røget hash i ca 3 år, da det er det eneste der har taget min kroniske migræne og hovedpine, jeg snart har haft i 20 år. Men jeg synes mit forbrug er begyndt at påvirke mig negativt, særligt det sidste halvår.

 Jeg har madlede ved alt, meget kvalme og tynd mave. Hvis ikke jeg har røget, kaster jeg det op jeg spiser, ligemeget hvor lidt. Hvilket gør jeg ryger mere end jeg har lyst til, så jeg kan spise og det er aldrig såmeget jeg får ned. Har smidt ca 15 kg siden september og jeg kan ikke tåle at tabe mere.

Kan mærke min krop trænger til at spise igen, hvad kan jeg gøre ved det? Og kan jeg gøre mon få styr på det uden at stoppe forbruget helt?

Desuden er min hukommelse virkelig hæmmet, også kortidshukommelsen. Men det kan jeg vel ikke gøre så meget ved, vel?

Mange tak, hilsen den sultne mave

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Først og fremmest vil jeg sige at man jo også kan komme til at fejle andre ting mens man ryger cannabis så jeg vil under alle omstændigheder anbefale at du bliver checket hos din læge snarest. Et så stort vægttab skal man tage alvorligt!!

Konklusionen alle steder når man kigger efter hvad der sker når man indtager cannabis er at det stimulerer appetitten så man kan nemt forledes til at tro at problemet må ligge et andet sted.

Men langt tids brug af cannabis kan hos nogle udvikle sig til kvalme og opkastninger og dermed gøre præcist det modsatte af hvad det gjorde før.

De naturlige cannabinoider kan både fremme og hæmme appetitten og det er nok den effekt som også kan udvikle sig ved langvarigt brug men man ved grundlæggende ikke hvorfor det sker.

Tilstanden kaldes Cannabis hyperemesis syndrom hvor ”hyperemesis” betyde ”kraftig kvalme og opkastning”.

Der er kun en effektiv behandling og det er ophør med cannabisrygning. CBD-olie vil ikke give en løsning fordi CBD sandsynligvis er en del af problemet.

Med hensyn til din hukommelse – så kræver det energi at huske og når du er underernæret som du er nu – så vil din hukommelse lide under det!

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >