Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Jeg vil stoppe med at ryge hash..

KategoriAbstinenserBedøvende stofferCannabisHashKonkrete bekymringerPotPsykisk sygdomSkunkStoffer og abstinenserTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Jeg er en kvinde på 20år, og har røget hash næsten dagligt i to et halvt år. Idag har min kæreste og jeg besluttet at jeg vil og skal stoppe mit misbrug da jeg lider meget pshykisk, dagligt fungere jeg godt på arbejde .. Blev udlært bygningsmaler for 2 måneder siden, men har ikke kunne finde arbejde pga af krisen. Så udadtil fungere jeg nok godt, men isolere mig så snart jeg kommer hjem.. Er bekymret for min psyke når jeg skal stoppe, jeg har oplevet lidt af hvert og blandtandet været udsat for kærestevold i mit tidligere forhold , og været vidne i en grov voldssag.. Så jeg tror jeg har prøvet at "ryge problemerne væk" uden held, det er nok bleven værre.. Jeg vil ikke snakke med mine nærmeste om det og jeg har prøvet psykolog flere gange uden held.. Kan jeg stoppe mit misbrug uden at forværre min pyske? Og har du nogen råd til mit rygestop.. Hjælp..

Skrevet af: Simone

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Simone 

Det er lidt svært at rådgive dig helt præcist når jeg ikke kender dig og dit præcise forbrug. Når du vil stoppe kan du forsøge at få forbruget så langt ned som muligt uden at du har ubehag – det kan tage flere uger og risikoen er at du falder tilbage så snart du møder noget der er ubehageligt.  

Du kan også opsøge anonym rådgivning og behandling flere steder i landet, blandt andet i København hvis du bor dér.  

Alternativt kan du gå til din læge og få dæmpet de fysiske og psykiske angst- og abstinenssymptomer. Der findes typer af angstdæmpende medicin som man kan benytte i 1-2 måneder mens man afvænner sig fra cannabis. Det er vigtigt at det ikke er stesolidlignende præparater man bruger. 

Der ud over findes fx. baldriandråber og andre naturpræparater som kan gøre søvnen bedre i perioden efter. 

Held og lykke og husk at det sommetider tager lidt tid at få stoppet helt

 

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Se flere spørgsmål >